AcasăȘTIRI EXTERNESpania, Italia, vacanțele românilor sunt în pericol. Grevă europeană a angajaților Ryanair

Spania, Italia, vacanțele românilor sunt în pericol. Grevă europeană a angajaților Ryanair

Spania, Italia, vacanțele românilor sunt în pericol. Grevă europeană a angajaților Ryanair / Foto: Airways Magazine

Sindicatele personalului navigant al Ryanair au emis preavize de grevă în Belgia, Franța și în alte câteva țări europene, începând din acest weekend, pentru a protesta față de condițiile de muncă și de salarizare.

O grevă ar urma să perturbe zborurile companiei irlandeze low-cost în Portugalia și Belgia între 24 și 26 iunie, în mijlocul summitului UE de la Bruxelles. De asemenea, sunt planificate acțiuni de grevă în Franța, pe 25 și 26 iunie, și în Italia, pe 25 iunie.

Spania, cea mai afectată de proteste

Spania ar putea fi cea mai afectată țară, cu un preaviz de grevă în perioada 24-26 iunie și 30 iunie-2 iulie.

Sindicatele belgiene ACV și BBTK acuză Ryanair că nu respectă legislația belgiană a muncii, în special în ceea ce privește salariul minim sau reglementarea muncii efectuate de personalul de cabină înainte și după zboruri, scrie Boursorama.

Un purtător de cuvânt al companiei a cerut vineri ca sindicatele să reia negocierile. Directorul executiv al Ryanair, Michael O’Leary, a declarat marți că grevele nu vor avea niciun impact asupra activității companiei.

Avertizare MAE

Vineri, Ministerul Afacerilor Externe de la București a publicat o avertizare de călătorie pentru cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească înspre și dinspre Spania cu avionul.

„Mai multe organizații sindicale au anunțat o grevă a însoțitorilor de zbor ai companiei aeriene Ryanair în zilele de 24, 25, 26, 30 iunie, precum și în perioada 1 – 2 iulie 2022, pe toate intervalele orare, la cele 10 baze situate în Madrid, Malaga, Barcelona, Alicante, Sevilla, Palma de Mallorca, Valencia, Girona, Santiago de Compostela și Ibiza. În acest context, pot exista blocaje majore ale curselor aeriene operate de compania vizată.

MAE recomandă cetăţenilor români interesaţi să se informeze din timp cu privire la situația zborurilor contractate, consultând pagina web și/sau contactând direct operatorul de zbor”.

author avatar
Tudor Borcea
336 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger