AcasăȘTIRI EXTERNESpaceX Crew Dragon se întoarce pe Pământ după două luni petrecute pe...

SpaceX Crew Dragon se întoarce pe Pământ după două luni petrecute pe Stația Internațională – LIVE VIDEO

SpaceX Crew Dragon se întoarce pe Pământ după două luni petrecute pe Stația Internațională - LIVE VIDEOSpaceX Crew Dragon se întoarce pe Pământ după două luni petrecute pe Stația Internațională

Doi astronauți care au făcut prima călătorie comercială pe orbită au părăsit Stația Spațială Internațională și urmează să ajungă pe Pământ duminică, 2 august.

Astronauții Robert L. Behnken și Douglas G. Hurley au călătorit pe Stația Spațială în luna mai la bordul unei capsule Crew Dragon, construită și dirijată de SpaceX, compania privată de rachete înființată de Elon Musk.

În timp ce capsula se îndepărta de stație, astronautul Douglas Hurley a mulțumit echipajului actual al Stației Spațiale și echipelor de pe teren care au ajutat la gestionarea misiunii lor.

Moment istoric, primul zbor comercial pe Stația Spațiolă Internațională

„Așteptăm cu nerăbdare aterizarea de mâine”, a declarat acesta sâmbătă.

Dacă condițiile meteorologice rămân favorabile, aterizarea în apă va avea loc în Golful Mexic duminică, potrivit NASA.

O revenire sigură ar însemna mai multe călătorii către și de pe orbită pentru viitoarele echipaje de astronauți și, eventual, turiști spațiali, la bordul navei spațiale.

La reintrarea în atmosferă, Crew Dragon va călători cu aproximativ 17.500 de mile pe oră. Două parașute mici se vor desface la o altitudine de aproape 6.000 de metri atunci când nava spațială va fi încetinită de atmosfera Pământului, ajungând la o viteză de aproximativ 560 de kilometri pe oră. Cele patru parașute principale se activează la o altitudine de aproximativ 2.000 de metri.

Reintrarea în atmosfera Pământului este a doua cea mai periculoasă fază a unui zbor spațial mai ales din cauza faptului că partrea din ață a capsulei se poate încălzi până la aproximativ 2.000 de grade Celsius din cauza fricțiunii.

Cine sunt astronauții?

Astronauții sunt Robert L. Behnken și Douglas G. Hurley, care au fost prieteni și colegi încă de când ambii au fost selectați de NASA pentru a fi astronauți în 2000.

Ambii bărbați lucrat ca piloți militari pentru teste și fiecare a zburat de două ori înainte în misiunile navetei naționale, deși aceasta este prima dată când lucrează împreună într-o misiune. Douglas Hurley a zburat în misiunea finală a navetei spațiale în 2011.

În 2015, aceștia s-au numărat printre astronauții aleși să lucreze cu Boeing și SpaceX la vehiculele spațiale comerciale pe care companiile le dezvoltau. În 2018, au fost repartizați la primul zbor SpaceX.

Ce doi urmează să ajungă pe Pământ, în Golful Mexic, în următoarele 4 ore dacă vreme va fi una favorabilă.

author avatar
Alexandru Tîrcavu