AcasăȘTIRI EXTERNESoția temutului „El Chapo” Guzman a fost arestată în SUA! Emma Coronel...

Soția temutului „El Chapo” Guzman a fost arestată în SUA! Emma Coronel Aispuro conducea cartelul Sinaloa!

Soția narcotraficantului El Chapo Guzman a fost arestată în SUA

Emma Coronel Aispuro urmează se fie prezentată, marți, în fața unui judecător federal, după arestarea sa, luni, lângă Washington. Soția celebrului baron mexican al drogurilor, Joechin „El Chapo” Guzman” este suspectată că este implicată într-o rețea de stupefiante.

Soția celebrului traficant de droguri mexican Joaquin „El Chapo” Guzman a fost arestată  pe aeroportul internațional Dulles din Washington DC, sub susăiciunea că este implicată într-o rețea de traficanți de stupefiante, au anunțat autoritățile americane.

Emma Coronel Aispuro (31 de ani), cu dublă cetățenie, americană și mexicană, urmează să se prezinte marți în fața unui judecător federal.

Soțul ei, cofondator al cartelului Sinaloa și considerat la acea vreme cel mai puternic traficant de droguri din lume, a fost condamnat în iulie 2019 la închisoare pe viață în Statele Unite.

Fostă regină a frumuseții, acum regina drogurilor

„El Chapo” își ispășește pedeapsa într-o închisoare de înaltă securitate din Colorado.

Fostă regină a frumuseții în Mexic, Emma Coronel Aispuro, cu 32 de ani mai tânără decât „El Chapo” este acuzată că face parte dintr-o rețea de trafic de stupefiante care alimentează piața americană cu droguri precum cocaină, marijuana, heroină și metamfetamină.

Implicată în spectaculoasa evadare a lui „El Chapo”

Potrivit autorităților americane, Emma Coronel Aispuro a fost implicată în operațiunea sofisticată de evadare a soțului ei, în iulie 2015, din închisoarea mexicană Altiplano, spre stupoarea autorităților. Documentele instanței susțin că Emma Coronel a lucrat cu fiii lui Guzman la organizarea complotului de evadare, care a inclus cumpărarea unui teren lângă închisoare, arme de foc și un camion blindat.

După ce Guzman a fost arestat din nou în Mexic în ianuarie 2016, Coronel Aispuro ar fi angajat  planificarea unei alte evadări din închisoare, înainte de extrădarea lui Guzman în SUA în ianuarie 2017, scrie The Guardian.

Emma și „El Chapo” sunt părinții a două fete gemene, născute în Statele Unite, scrie France 24.

Emma Coronel s-a născut în Santa Clara, California și este fiica lui Ines Coronel Barreras, locotenent de rang mediu în cartelul Sinaloa. A crescut în „Triunghiul de Aur” din Sierra Madre din Mexic și s-ar fi întâlnit cu Guzmán la un festival local. Pe atunci avea 17 ani, iar Guzman 51.

O arestare care complică relațiile administrației Biden cu Mexicul

Poliția federală americană – FBI – se ocupă de ancheta privind-o pe soția lui Guzman. Ea a participat la aproape întregul proces al soțului ei în 2019. Justiția i-a autorizat atunci doar foarte puține contacte cu „El Chapo”, printre altele interzicându-i să-l viziteze în detenție sau să-i vorbească la telefon.

Arestarea soției lui „El Chapo” ar putea complica și mai mult relațiile dintre administrațiile lui Joe Biden și omologul său mexican Andrés Manuel López Obrador, deoarece cooperarea în materie de securitate dintre Mexic și Statele Unite pare să se fi răcit.

Foto: Facebook

 

 

author avatar
Tudor Borcea
873 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger