AcasăȘTIRI EXTERNE„Șoșoaca” din Congresul SUA. Ce salariu de parlamentar are și de câte...

„Șoșoaca” din Congresul SUA. Ce salariu de parlamentar are și de câte ori a fost amendată

„Șoșoaca” din Congresul SUA. Ce salariu de parlamentar are și de câte ori a fost amendată

Marjorie Taylor Greene, aleasă republicană de Georgia în Camera Reprezentanților a SUA, a strâns deja amenzi în cuantum de 48.000 de dolari pentru că refuză să poarte masca în Congres.

Foarte vocală, susținătoare ferventă a lui Donald Trump – despre care spune că a fost furat la voturi în favoarea lui Joe Biden, adeptă a teoriilor conspiraționiste și a mișcării QAnon, Marjorie Taylor Greene, reprezentanta republicană a statului Georgia, este membră a Congresului abia din 3 ianuarie 2021, dar s-a făcut remarcată.

Amendată de 20 de ori până acum

De asemenea, își asumă o viziune proprie asupra regulamentelor interne ale legislativului american. Presa americană a dezvăluit a dezvălui că suma totală a amenzilor care i-au fost acordate în ultimele luni pentru refuzul său de a purta o mască de protecție anti-Covid-19 se ridică deja la 48.000 de dolari.

Taylor Green a fost amendată până acum de 20 de ori pentru încălcarea regulamentelor sanitare în Congres, începând cu luna mai. Obligația de a purta mască – ridicată în timpul discursurilor de la tribună – a fost stabilită în iulie 2020 de majoritatea democrată la acea vreme. Amenda  stabilită în cazul unei încălcări este următoarea: 500 de dolari prima dată, apoi 2500 de dolari pentru fiecare recidivă.

174.000 de dolari indemnizație anuală

Aleasa a făcut apel cel puțin o dată dar amenda i-a fost menținută și retrasă din salariu. Un membru al Congresului SUA primește 174.000 de dolari indemnizații anuale în cadrul mandatului său, scrie BFM.TV.

În luna mai, Greene a stârnit noi controverse comparând obligația de a purta o mască cu obligația evreilor de a purta steaua galbenă în timpul nazismului. În august, contul ei Twitter Greene a fost suspendat timp de șapte zile din cauza unui mesaj fals despre vaccinul anti-Covid. Tweet-ul în cauză a îndemnat Agenția SUA pentru Medicamente să nu aprobe definitiv vaccinurile anti-Covid, pentru că „nu funcționează”.

Înainte de a fi aleasă în Congres, ea a pus la îndoială și realitatea incidendelor cu arme de foc în SUA, suspectând puneri în scenă care vizează înăsprirea legilor privind armele și a pus la îndoială și unele dintre atacurile din 11 septembrie, scrie Le Point. Ea a mai susținut în 2019 că președintele democrat al Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, s-a făcut vinovată de „trădare”, o infracțiune, potrivit ei, „pedepsită cu moartea”.

author avatar
Tudor Borcea
16.477 afisari

9 COMENTARII

  1. Pai daca masca astavera cu adevarat buna atunci eram deja afara din pandemie si fei care au refuzat sa o poarte erau morti.

  2. Pai daca masca asta era cu adevarat buna atunci eram deja afara din pandemie si cei care au refuzat sa o poarte erau toti morti.

  3. O femee cu adevarat curajoasa si extrem de inteligenta care stie sa lupte cu multinationalele care fac legile lumii.
    Sanatate si putere sa-i dea Dumnezeu.
    Masca este umilirea noastra ca oameni.

    • Și noi putem sa luptăm cu multinaționalele.Eu le ocolesc .Nu le cumpar produsele.Exista destule opțiuni.

  4. Propun americanilor sa facem schimb de sosoace.Atunci sa vezi inghesuiala de barbati. la mitingurile anti vaccinare

  5. América ”ne dau vaccina sa’ne omoare poporul Romina ‘omeni/care sint umilti de saracia ce a aduso hotii millonari in Tara noastra Romina la comanda América- este un dezastru ptr.Mundo Mondial??? Trimiteti”medicamete Tarii noastre Romina- care pe primul nr’de mortalidad!!!¡ De’mai port masca’de eu sint vaccinata?????.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger