AcasăȘTIRI EXTERNESoros, atac fără precedent la Forumul Economic de la Davos! / Acuze...

Soros, atac fără precedent la Forumul Economic de la Davos! / Acuze incredibile la adresa Angelei Merkel

Soros, atac fără precedent la Forumul Economic de la Davos / Angela Merkel și dependența de gazul rusesc

Într-un discurs susținut la Forumul Economic Mondial de la Davos, miliardarul George Soros a spus că „înțelegerile speciale” ale fostului cancelar german Angela Merkel cu Moscova au cauzat dependența Europei de gazul rusesc.

„Dependența Europei de combustibilii fosili ruși rămâne excesivă, în mare parte din cauza politicilor mercantiliste duse de fostul cancelar Angela Merkel”, a declarat Soros, într-un discurs susținut marți seară în marja Forumului Economic Mondial.

Egoismul Germaniei și „curajul” Italiei

„Ea a încheiat acorduri speciale cu Rusia pentru furnizarea de gaze și a făcut din China cea mai mare piață de export a Germaniei”, a spus el.

În timp ce invazia Rusiei în Ucraina își începe a patra lună, sancțiunile UE împotriva petrolului rusesc – și cu atât mai puțin a gazului – rămân doar pe hâertie, scrie Politico.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că nu se așteaptă la un acord privind astfel de sancțiuni atunci când liderii UE se vor întâlni săptămâna viitoare.

Soros a lăudat-o pe Von der Leyen pentru că a găsit o „voce europeană puternică”. El a adăugat că, în timp ce actualul cancelar german Olaf Scholz a fost ales pentru a continua politicile lui Merkel, acesta „pare să facă întotdeauna ceea ce trebuie, în cele din urmă”, citând măsurile de respingere a Nord Stream 2, de creștere a cheltuielilor pentru apărare și de trimitere de arme în Ucraina.

Soros l-a lăudat în repetate rânduri și pe premierul italian Mario Draghi, care a fost „mai curajos, deși dependența de gaz a Italiei este aproape la fel de mare ca cea a Germaniei”.

author avatar
Tudor Borcea
2.740 afisari

12 COMENTARII

  1. Anchilozatul ăsta hodorog este vreun șef de stat ales democratic, este membru de rang mare în vreo organizație interstatală, este un zeu căruia trebuie să ne închinăm? Sau e doar un satanist avid de putere? Nici nu mă interesează prostiile lui debitate cu atâta fudulie. Trebuie internat într-un ospiciu.

  2. Soroș ăsta ar trebui arestat de urgență și condamnat pentru crime împotriva popoarelor europene și a umanității în general! El și cu Bill Gates continuă politicile de distrugere a Omului, sunt în slujba Antihristului!

  3. acest ebreu ticalos a distrus omenirea. Nu s-a gasit justitie in lume care sa-i faca de petrecanie acestui paranoia?

  4. Acum înțeleg, dece Ungaria ia dat interzis acești relicve bătrâne de, a pătrunde pe teritoriu ei , al și ONG urile lui, exemplu ce, ar trebuii sa, l urmeze xcat mai multe state

  5. Soros si tovarasii lui arata mai rau decat dintr-un film de groaza cu extraterestri. Ar fi mai sanatos daca ar sta untr-o casa de odihna sa isi faca plimbarea si ceaiul zilnic. Da si cine ii baga in seama pe senilii astia nu o duce mai bine

  6. soros este marioneta cuiva. trimis acolo ca sa comunice un mesaj deja inregistrat al unei entitati care il controleaza. eu zic ca sunt ue si sua.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Chirica și Alexe, întâmpinați de protestatari la deschiderea terminalului T4 al Aeroportului Iași – FOTO

În ziua în care are loc deschiderea noul terminal T4 al Aeroportului Iași, doi lideri locali s-au trezit cu o primire la care, cel...

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...
proger