AcasăȘTIRI EXTERNESony se lansează pe piața mașinilor electrice

Sony se lansează pe piața mașinilor electrice

Sony se lansează pe piața mașinilor electrice

Gigantul japonez de electronice Sony a prezentat marți un nou prototip al mașinii sale electrice Vision S și a anunțat crearea unei noi subsidiare pentru a explora această piață în expansiune rapidă.

Pe scena salonului Consumer Electronics Show, compania a dezvăluit Vision-S 02, o nouă versiune a primului său prototip, care este testat deja pe drumuri.

„Electricele”, viitorul pieței auto mondiale

Grupul, cunoscut mai bine pentru televizoarele și consolele de jocuri video (Playstation), va crea o filială numită Sony Mobility în primăvara anului 2022.

Prin această nouă ramură, Sony „intenționează să exploreze posibilitatea de a investi pe piața mașinilor electrice electrice”, se arată într-un comunicat.

Vision S este încărcat cu senzori interni și externi și este folosit în special de Sony pentru a-și testa tehnologiile de conducere autonomă, fără șofer, scrie AFP.

Compania lucrează și la proiectarea sistemelor de „divertisment imersiv”.

Sectorul vehiculelor electrice este încă mic: acestea reprezintă doar 3% din vânzările curente din Statele Unite. Dar generează mult interes și investiții masive.

General Motors intenționează să investească peste 35 de miliarde de dolari în vehicule electrice și autonome până în 2025.

Și în Statele Unite, autoritățile plănuiesc să cheltuiască miliarde pentru a consolida rețele de stații de încărcare sau pentru a încuraja persoanele să-și abandoneze vehiculele poluante.

author avatar
Tudor Borcea