AcasăȘTIRI EXTERNESoluție disperată. Spitale improvizate în vagoane de tren

Soluție disperată. Spitale improvizate în vagoane de tren

În India, pandemia de COVID-19 a făcut prăpăd. Autoritățile încearcă să găsească soluții pentru pacienții infectați cu acest virus nemernic.

Spitalele au devenit neîncăpătoare, toate locurile fiind ocupate până la ultimul pat.

O soluție uimitoare a gost până la urmă pusă în aplicare, și anume, sute de vagoane de tren au fost transformate în spitale.

Circa 500 de vagoane ale căilor ferate indiene vor fi echipate cu dispozitive medicale pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus, în acestea urmând să fie amplasate circa 8.000 de paturi după ce capacitatea spitalelor din capitala New Delhi a fost depăşită în urma numărului mare de îmbolnăviri.

În ultimele zile au fost raportate peste 2.000 de noi cazuri de îmbolnăviri numai în
New Delhi, oraş cu circa 20 de milioane de locuitori şi care este printre principalele focare de coronavirus în India, alături de Mumbai şi Ahmedabad.

În total 38.958 de cazuri de COVID-19 au fost raportate oficial în capitala Indiei până în prezent, dintre care 1.271 de decese, iar numărul îmbolnăvirilor continuă să crească accentuat.

Guvernul local din Delhi intenţionează să transforme în spitale de asemenea centre de festivităţi şi hoteluri, astfel încât în următoarele săptămâni să fie disponibile încă aproximativ 20.000 de paturi, potrivit dcnews.ro

author avatar
Eli Dan Davidescu