AcasăȘTIRI EXTERNE„Soluția” în criza momentului. Timmermans: „Este al naibii de greu, dar este...

„Soluția” în criza momentului. Timmermans: „Este al naibii de greu, dar este posibil”. Europenii, îndemnați să diminueze căldura din case – VIDEO

Războiul din Ucraina și efectele crizei ce a început în urmă cu două săptămâni, urmare a invaziei rusești, continuă să reprezinte o preocupare pentru Europa, dar și pentru lumea întreagă.

În tot acest context, prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a susținut, marți, la Bruxelles, că europenii pot contribui la lupta împotriva lui Vladimir Putin, prin diminuarea căldurii în locuințele lor, titrează The Guardian.

Europa e în continuare puternic dependentă de gazul rusesc. Rusia furnizează Uniunii Europene 40% din gazul necesar. Iar UE vrea să reducă dependența de combustibilii fosili din Rusia înainte de 2030 și să reducă cererea pentru gazul provenit de la companiile controlate de acest stat cu două treimi, până la sfârșitul acestui an, a transmis Comisia, potrivit aceleiași surse.

„Este greu. Este al naibii de greu, dar este posibil. O putem face și o putem face rapid”, a declarat Timmermans.

„Ne trebuie curaj pentru a ajunge acolo. Dacă a existat vreo perioadă pentru a face asta, acum este timpul. Alegerile voastre cu privire la câtă energie consumați vor decide cât de puternici suntem în reacția noastră față de Rusia”, a mai spus înaltul oficial european.

Citiți și: Războiul din Ucraina și gazele rusești către Europa/Cum va muta Putin?

Lovitură pentru Europa! Al doilea mare furnizor de gaze NU poate înlocui Rusia!

Virgil Popescu: Ne uităm absolut la toate posibilităţile de aprovizionare cu gaze ale României

Pe de altă parte, recent, ministrul Energiei anunța recent, de la Palatul Victoria, că România se uită la absolut toate posibilităţile de aprovizionare cu gaze.

„Azerbaidjan desigur este o sursă şi o rută de aprovizionare cu gaze naturale”, a spus Virgil Popescu.

„Ne uităm, aşa cum aţi văzut şi declaraţia domnului prim-ministru, şi la gazul natural lichefiat, la LNG. La vizita şi la şedinţa comună de guvern cu Guvernul Greciei, am vorbit şi am pus în discuţie interconectorul între Grecia şi Bulgaria pentru a operaţionaliza coridorul vertical, pentru a putea avea acces şi la gazul azer pe Coridorul Vertical şi la terminalele de LNG din Grecia şi la terminalele de LNG din Turcia pentru că diversificarea surselor de aprovizionare este o prioritate pentru România şi pentru Europa. Deci da, ne uităm absolut la toate posibilităţile de aprovizionare cu gaze ale României”, a mai declarat Virgil Popescu, răspunzând unei întrebări.

author avatar
Andrei Coman
506 afisari

9 COMENTARII

  1. F TIMMERMANS ,A AJUNS LA VORBA LUI CEAUSESCU !!,”MAI REDUCETI CONSUMUL DE ENERGIE IN CASELE VOASTRE ,ASTA NE FACE MAI PUTERNICI „!!!,
    MACAR CEAUSESCU LE SPUNEA ROMANILOR „MAI PUNETI O HAINA ,MAI PUNETI O PATURA „.
    UNDE NE-A ADUS UE !,SUNTEM LIBERI SA MURIM DE FOAME ,LIBERI SA INGHETAM DE FRIG ,LIBERI SA STRINGEM CUREAUA PINA NE IA DRACU !,
    ASTA PENTRU CA AM FACUT CADOU TOATE COMPANIILE RENTABILE ,PENTRU CA RESURSELE ENERGETICE SUNT FACUTE CADOU ,FIINCA AM AJUNS O AMARATA DE COLONIE IN CARE DICTEAZA ORICINE !. PRIN COMPARATIE CU POLONEZII,CEHII SI UNGURII ROMANII SUNT CEI MAI SLUGARNICI SI MAI PROSTI.

  2. & Deci, atenție și la mișcările de trupe NATO spre flancul estic și la discuțiile dintre liderii ruși și conducerea de la Vatican, pentru a nu provoca pagube mai mari decât câștigurile ce ar putea fi obținute, ?

  3. & Observați și că sunt perioade în istorie când Europei îi fac rușii plăceri, reciprocități, favoruri, ?

  4. Eu nu fac decat o data pe zi cald.
    Dar la curent sunt energofag dar intra banii in tara noastra . Trebuie facut un pic de economie pana devenim independenti. Orice schimbare e dureroasa. Avem noroc ca nu avem o iarna grea si vine primavara. Europa trebuie sa lucre cu dintii pentru independenta ei anul asta pentru a nu mai fi terorizati energetic.

  5. Am mai fost îndemnați în noiembrie anul trecut de către un domn ministru de la noi să punem termostatul la 18 grade. Acuma, boșorogul ăsta de Superman la câte grade vrea să fixăm termostatul? La 8 sau la 9? Nu e mai bine, pentru ca ukrainienii să câștige războiul, să ne deconectăm de tot de la gaze și să ne încălzim suflând în palme?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger