AcasăȘTIRI EXTERNESoldatul s-a prefăcut că e invalid şi a obţinut o adevărată avere...

Soldatul s-a prefăcut că e invalid şi a obţinut o adevărată avere de la stat. Dar l-au prins. Ce riscă acum impostorul?

Un fost militar american (49 ani) s-a prefăcut vreme de 20 de ani că este paralizat. Problema de sănătate „închipuită” i-a adus beneficii în valoare de 660.000 de dolari.

A folosit şi un scaun cu rotile pentru a fi cât mai convingător.

A prezentat documente false

În 2003, Stultz, care este educator de grădiniță la Antrim Elementary School, statul american Michigan, a susținut că a rămas paralizat în urma serviciului militar. El a prezentat documente false care să ateste gradul de invaliditate maxim, conform nypost.com.

Frauda a fost dezvăluită după ce a fost surprins „mergând normal”. A fost văzut și filmat de mai multe ori mișcându-se fără scaun cu rotile sau alt mijloc de deplasare, după vizitele la spital.

Închisoare şi banii înapoi?

Atunci când a fost confruntat de polițiști cu privire la mobilitatea sa, Stultz a recunoscut că putea folosi ambele picioare și că era conștient că încasa în mod greșit beneficiile suplimentare, după cum arată documentele.

Data la care Stultz va fi condamnat a fost stabilită pentru 6 mai 2024. El riscă o pedeapsă de până la 5 ani de închisoare și trei ani de eliberare supravegheată.

De asemenea, i se poate ordona să returneze întreaga sumă de bani pe care a primit-o în mod fraudulos de-a lungul anilor.

De-a lungul anilor, Departamentul pentru veterani a început să ia măsuri drastice împotriva cererilor false de despăgubire.

author avatar
Andrei Ștefan
664 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger