AcasăȘTIRI EXTERNESoldați loviți de fulger la o bază militară din SUA. Tragedia a...

Soldați loviți de fulger la o bază militară din SUA. Tragedia a avut loc în timpul unui antrenament

baza militaraSoldați loviți de fulger la o bază militară din SUA. Tragedia a avut loc în timpul unui antrenament / foto: military.com

Cel puțin un soldat american a murit după ce un fulger a lovit miercuri, 20 iulie, un grup de 10 militari în timpul unui exercițiu de antrenament la baza Fort Gordon din Georgia.

Oficialii Fort Gordon Range Control au spus că un fulger a lovit zona de antrenament a bazei în jurul orei 11.00, a raportat WJBF.

Cel puțin un soldat a murit

Soldații loviți de fulger au primit imediat îngrijiri medicale, însă pentru unul dintre ei nu s-a mai putut face nimic, fiind declarat decesul acestuia.

William Scott, un membru al comunității Fort Gordon, a postat pe Facebook că fulgerul a ucis mai mulți soldați, însă informația nu a fost confirmată, potrivit Daily Mail.

„Rog pe toată lumea să profite de acest timp pentru a se ruga pentru familiile și soldații de la Fort Gordon”, a scris Scott. — Câțiva soldați au fost fulgerați în timpul antrenamentului în această dimineață.”

Un incident similar a avut loc în urmă cu 40 de ani

Fort Gordon, cunoscut anterior sub numele de Camp Gordon, este o instalație a armatei americane înființată în 1941 și servește drept casă pentru Corpul de semnalizare al armatei SUA, Comandamentul cibernetic al armatei SUA și Centrul de excelență cibernetic.

Baza are aproximativ 16.000 de membri în serviciu, inclusiv soldați în serviciu activ și membri ai Gărzii Naționale și ai Rezervelor.

Incidentul de miercuri este ciudat de asemănător cu cel din vara anului 1982, în care un fulger a rănit 20 de soldați la aceeași bază.

author avatar
Andreea Vlad