AcasăȘTIRI EXTERNEȘoferii prinși băuți, obligați să curețe morgile

Șoferii prinși băuți, obligați să curețe morgile

Pentru a lupta împotriva delincvenței rutiere, orașul Kaohsiung, din Taiwan, a decis să treacă la mijloace dure. La începutul lunii ianuarie, 11 șoferi arestați de autorități pentru consum de alcool la volan au fost condamnați la muncă în folosul comunității, constând în curățarea morgilor.

În Kaohsiung, un oraș-port situat în sudul insulei Taiwan, autoritățile locale nu se încurcă cu siguranța rutieră. Accidentele de mașină sunt un flagel care afectează în mod regulat municipalitatea.

Cei arestați pentru conducere în stare de ebrietate vor fi acum condamnați la muncă în folosul comunității, în speță vor curăța morgile orașului.

Patru ore de șmotru

Autoritățile afirmă că șoferii se vor confrunta direct cu spectacolul morții și vor conștientiza mai mult la ce pericol îi expun pe ceilalți și pe ei înșiși atunci când consumă alcool și apoi se suie în mașini.

Această decizie a fost luată în urma unui accident de circulație survenit pe 26 decembrie 2021. Tragedia a provocat moartea unei persoane și rănirea altor trei din aceeași familie.

Primarul din Kaohsiung, Chen Qimai, a vrut să dea dovadă de severitate pentru ca un astfel de eveniment să nu se mai repete și să încerce să sensibilizeze opinia publică cu privire la consecințele fatale ale condusului riscant, cu această nouă politică de siguranță rutieră, scrie Ouest-France.

Cu avizul autorităților judiciare, primarul a introdus așadar la începutul lunii ianuarie această măsură. Un prim grup de 11 șoferi-infractori a fost trimis deja la o unitate de pompe funebre din oraș.

Timp de patru ore au curățat morga, unitatea frigorifică și crematoriul. Trebuie însă precizat că nici unul dintre ei însă nu a văzut sau atins vreun cadavru în timpul muncii lor, „din respect pentru familiile” defuncțiilor, precizează cotidianul The Taiwan News.

„Am șters ușa congelatorului și mi-am dat seama că ar putea fi cadavre înăuntru”, a spus unul dintre condamnați. „Nu am fost niciodată aproape de moarte și asta mi s-a părut îngrijorător. Chiar trebuie să fiu atent la condus în viitor și nu voi mai bea dacă mă urc la volan”.

Secretarul pentru Afaceri Civile, Yan Qingzhi, a declarat că guvernul local va aplica o politică de toleranță zero pentru șoferii care consumă alcool.

author avatar
Tudor Borcea
1.058 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger