AcasăȘTIRI EXTERNEȘOCANT! Momentul în care o mașină a intrat direct în mulțime la...

ȘOCANT! Momentul în care o mașină a intrat direct în mulțime la o paradă în Wisconsin. Mai mulți morți, zeci de răniți – VIDEO

masinaȘOCANT! Momentul în care o mașină a intrat direct în mulțime la o paradă în Wisconsin. Mai mulți morți, zeci de răniți - VIDEO

Un autovehicul de tip SUV a lovit intenţionat duminică mulţimea adunată pentru o paradă de Crăciun în oraşul american Waukesha, statul Wisconsin. Mai multe persoane au murit, iar peste 20 au fost rănite, transmite poliția.

BBC și The Guardian scriu despre 5 decese. În jur de 11 adulţi şi 12 copii au fost transportaţi la spital, au anunțat responsabili locali.

„Un SUV roşu a intrat cu viteză în parada de Crăciun pe care o organizăm în centrul oraşului”, a declarat presei şeful poliţiei, Dan Thompson. „Peste 20 de persoane au fost rănite în urma acestui incident”, a precizat el.

Potrivit martorilor, șoferul circula cu aproximativ 64 km/h când a lovit mulțimea care defila pe stradă. „Parada de Crăciun de la Waukesha era în desfăşurare când un SUV roşu a doborât barierele din partea de vest şi a intrat pe strada principală”, a explicat Thomson.

Poliția a reținut un suspect

Pe internet au apărut și primele imagini de la locul accidentului. Aici se poate vedea clar cum un vehicul utilitar sport, de culoare roșie, trece prin paradă și lovește mai mult de 20 de persoane, înainte ca lumea să fugă pe trotuare.

Thompson a precizat că un polițist a tras focuri de armă asupra autovehiculului, însă niciun trecător nu a fost rănit.

Poliţia din Waukesha a găsit deja un vehicul suspect și a identificat o persoană în cadrul acestei anchete. Suspectul a fost reținut și se află în prezent în custodia poliției. O anchetă în acest caz este în desfășurare.

Fotografii și videoclipuri din Waukesha care circulă pe Twitter arătau mașini de poliție și ambulanțe care se înghesuiau pe o stradă împodobită cu luminițe de Crăciun în urma incidentului, care a avut loc în jurul orei locale 16:39.

author avatar
Andreea Vlad
295 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger