AcasăȘTIRI EXTERNEȘOCANT! Ce li se întâmplă prizonierilor ruși în spitalele din Ucraina. Medic:...

ȘOCANT! Ce li se întâmplă prizonierilor ruși în spitalele din Ucraina. Medic: „Nu sunt oameni, ci gândaci”

prizonierȘOCANT! Ce li se întâmplă prizonierilor ruși în spitalele din Ucraina. Medic: „Nu sunt oameni, ci gândaci”

Numărul prizonierilor de război ruși din Ucraina crește tot mai mult, astfel că autoritățile ucrainene au fost nevoite să construiască lagăre special amenajate pentru aceștia.

Este vorba despre lagăre cu drepturi depline, iar primii prizonieri au început deja să muncească în cadrul acestora, potrivit Nexta.

Dar se pare că lucrurile sunt împinse la extreme. un medic ucrainean a povestit fără nicio reținere, la un post de televiziune din Ucraina, că a dat ordin colegilor săi să castreze prizonierii ruși aflați în spitale, „pentru că nu sunt oameni, ci gândaci”.

Organizaţia nonguvernamentală Human Rights Watch susține însă că Ucraina încalcă drepturile prizonierilor ruși, postând pe reţelele de socializare şi de mesagerie filmări cu soldaţi ruşi luaţi prizonieri pentru a-i expune public, în special cele în care aceştia sunt umiliţi sau ameninţaţi.

Prizonierii ruși sunt cu moralul scăzut

Astfel de tratamente aplicate prizonierilor de război încalcă protecţiile prevăzute de convenţiile de la Geneva” privind dreptul umanitar internaţional, se se arată într-un comunicat al organizației.

Prizonierii de război ruși au vorbit despre moralul scăzut al trupelor și despre rușinea soldaților față de „crimele” comise în Ucraina.

„Vreau să-i spun comandantului nostru șef să oprească actele teroriste din Ucraina pentru că atunci când ne vom întoarce ne vom ridica împotriva lui”,Pentru crimele pe care le-am comis, toți vom fi judecați.” Acestea sunt vocile prizonierilor de război ruși aflați acum în Ucraina, relatează CNN.

author avatar
Andreea Vlad