AcasăȘTIRI EXTERNEȘOC: UE anunță că finanțează în continuare Palestina! Banii europenilor ajung la...

ȘOC: UE anunță că finanțează în continuare Palestina! Banii europenilor ajung la Hamas?!

ȘOC: UE anunță că finanțează în continuare Palestina! Banii europenilor ajung la Hamas?!ȘOC: UE anunță că finanțează în continuare Palestina! Banii europenilor ajung la Hamas?! / sursa FOTO: south.euneighbours.eu

Uniunea Europeană a dat undă verde marţi, 22 noiembrie, continuării ajutorului pentru dezvoltare acordat palestinienilor.

Anunțul oficialilor de la Bruxlles a venit la scurt timp după ce o reexaminare, dispusă în urma atacului Hamas de la 7 octombrie, a arătat că mişcarea islamistă nu a beneficiat de pe urma acestor fonduri.

Uniunea Europeană este cel mai important susţinător financiar al palestinienilor, cu un buget de circa 1,2 miliarde de euro pentru perioada 2021-2024.

Tensiuni la Bruxelles între membrii UE

Reexaminarea „nu a identificat niciun element” care să arate că de fonduri ale Uniunii Europene „ar fi beneficiat direct sau indirect organizaţia teroristă Hamas”, a declarat vicepreşedintele Comisiei Europene Valdis Dombrovskis, într-un briefing de presă la Bruxelles.

Sistemul de control în vigoare a funcţionat şi, în consecinţă, plata în favoarea beneficiarilor palestinieni şi a UNRWA (agenţia ONU pentru refugiaţii palestinieni) va continua”, a adăugat el.

Totuşi, potrivit Comisiei, pe viitor ar putea fi instituite controale mai stricte, mai ales cu privire la eventuale cazuri de antisemitism.

Chestiunea ajutorului UE pentru dezvoltare acordat palestinienilor a evidenţiat diviziuni profunde în rândul celor 27 de state membre.

Anunţul comisarului pentru Vecinătate şi extindere, ungurul Oliver Varhelyi, de suspendare a tuturor plăţilor în cadrul acestui ajutor de dezvoltare a provocat proteste, Comisia revenind ulterior şi subliniind că este vorba doar despre o reexaminare a programelor existente.

author avatar
Mihail Ioan
395 afisari

8 COMENTARII

  1. UE isi incalca obiectivele de baza, dar se tine de razboaie. Total gresit, nu inteleg interesul.

  2. Cum drac’ sa spui ca banii nu ajung la Ham-marș cand ei sunt acolo , la „guvernare”.Cand ei fac legile acolo cu pusca in mana?
    Banii ajung in Palestina.Cine ii administreaza? Vreunul cu gand de pace?Toti din zona Orientului mijlociu sunt anti UE, anti Israel, anti USA.Au declarat asta.
    Si noi ii platim.

    • Nu pot sa cred ca Orientul Mijlociu e anti USA si anti Israel!
      Oare sa fie Siria distrusa, Libanul distrus, Egiptul deturnat, Irak-ul distrus, Gaza macelarita… si altele asemenea… care sa-i fi facut pe cei de acolo inamicii unor democratii atit de iubitoare de vieti omenesti cum sunt cele ale lui Satanyanhu sau a criminalilor de razboi de la Washington?
      Anti-UE…? Nu stiam…

      • O, scuze, nu stiam ca un razboi „intre cruce si semiluna” , asa cum declara unii sefi de stat, nu priveste UE.

        • Nu e razboi religios, e vorba de rezerva de gaze din platforma maritima a Gazei si de cea de petrol de sub Gaza. Ca de obicei, petrolul, gazele, banii. Asta cu religia e praf in ochii prostimii.

  3. Trebuie să înțelege că UE a fost creată pentru ajutorarea altor state și nu pentru prosperitatea țărilor europene? UE sponsorizează Palestina (unde ajung banii???), întreține Ucraina, finanțează industria americană (vezi masivele contracte de achiziționare a vaccinului anti-Covid, dovedit a fi apă chioară) în schimb sărăcește țările Uniunii, impunând tot felul de condiții la alocarea fondurilor necesare dezvoltării acestora.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...

Tragedie în Marea Neagră! O navă s-a scufundat în apropiere de Sfântu Gheorghe. Trei marinari, dispăruţi!

O navă sub pavilion Tanzania s-a scufundat, sâmbătă dimineaţă, în Marea Neagră, la 26 mile marine de Sfântu Gheorghe.Opt membri ai echipajului au fost...
proger