AcasăȘTIRI EXTERNEȘOC pe piața constructorilor de mașini electrice! Cel mai mare producător mondial...

ȘOC pe piața constructorilor de mașini electrice! Cel mai mare producător mondial de baterii închide fabricile din China

fabricaȘOC pe piața constructorilor de mașini electrice! Cel mai mare producător mondial de baterii închide fabricile din China / foto: economedia.ro

Toyota și cel mai mare producător de baterii din lume au oprit fabricile din China pe fondul crizei de energie indusă de secetă.

Toyota și-a închis fabrica din capitala provinciei Chengdu până sâmbătă, a declarat un purtător de cuvânt al companiei, în timp ce Contemporary Amperex, cel mai mare producător de baterii din lume, și-a oprit operațiunile la fabrica sa de baterii cu litiu din Yibin.

Producția, afectată de secetă

Sichuan este una dintre cele mai populate provincii ale Chinei, cu 80 de milioane de locuitori și găzduiește un important centru de producție, puternic dependent de hidroenergie. Cu toate acestea, un val de căldură și seceta au făcut ca nivelul rezervoarelor să scadă, ducând la scăderea producției de energie și forțând autoritățile locale să raționalizeze energia pentru fabrici, potrivit The Washington Post.

Un număr tot mai mare de industrii sunt afectate de secetă. Volkswagen AG a declarat luni că fabrica sa din Chengdu este afectată de lipsa de energie, dar că se așteaptă doar la ușoare întârzieri în livrările către clienți.

Și Apple, afectată de criza energiei din China

Foxconn Technology Co. produce, de asemenea, iPad-uri Apple în provincie, dar a spus că a observat doar un impact limitat al secetei de până acum, potrivit Bloomberg.

Criza de energie indusă de secetă este o altă scuză pe care Beijingul o poate folosi pentru a explica de ce economia sa se clătește, comentează economiștii.

Cel mai grav val de căldură din China din ultimele decenii a dus la reducerea producției de hidroenergie într-una dintre cele mai populate provincii ale țării. Autoritățile locale au cerut unor fabrici din sud-vestul Chinei să oprească producția pentru a economisi electricitatea.

author avatar
Andreea Vlad
6.673 afisari

4 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger