AcasăȘTIRI EXTERNEAlertă în Rusia! Opozantul Aleksei Navalnîi, internat în stare gravă! A fost...

Alertă în Rusia! Opozantul Aleksei Navalnîi, internat în stare gravă! A fost otrăvit în Siberia!

Aleksei Navalnîi

Aleksei Navalnîi, liderul opoziție din Rusia, a fost transportat de urgență la secția de terapie intensivă a spitalului din Omsk, după ce ar fi fost otrăvit în avionul cu care călătorea spre Moscova.

Navalnîi ar fi fost otrăvit cu un ceai cald, susțin colegii lui. Purtătoarea sa de cuvânt, Kira Iarmiș, a scris pe Twitter că acesta se află în stare de inconștiență, fiind internat de urgență la spitalul din Omsk, după ce avionul a făcut o escală de urgență.

Aleksei Navalnîi, de 44 de ani, este inconştient şi internat la terapie intensivă, a precizat Iarmiş. „Presupunem că Aleksei (Navalnîi) a fost otrăvit cu ceva ce a fost pus în ceaiul său. Aceasta este singura băutură pe care el a consumat-o în această dimineaţă”, a subliniat ea.

Potrivit Reuters, Navalnîi s-a simțit bine la urcarea în avion, dar după ce consumat un ceai cald i s-a făcut brusc rău și și-a pierdut cunoștința. Medicii din Omsk ar fi declarat că otrava s-a absorbit mai repede, deoarece lichidul era cald.

Aleksei Navalnîi, otrăvit de mai multe ori

Iarmuş a făcut o paralelă cu un incident de anul trecut, în timpul căruia Navalnîi a manifestat o reacţie alergică acută care, potrivit medicilor, ar fi putut fi cauzată de o otrăvire cu o substanţă chimică necunoscută.

În trecut, Aleksei Navalnîi a mai acuzat faptul că a fost otrăvit de mai multe ori. Ultima dată, în iulie 2019, când a fost internat într-un spital din Moscova, cu diagnosticul alergie severă, după ce i s-a umflat foarte tare fața. La momentul respectiv, Aleksei Navalnîi era încarcerat pentru 30 de zile, fiind acuzat de autoritățile ruse că a condus un miting neautorizat împotriva regimului de la Kremlin.

„Sunt într-adevăr astfel de idioți încât să te otrăvească într-un loc unde suspiciunile se îndreaptă doar spre ei?. Este o întrebare bună. Deocamdată pot spune un lucru cu certitudine: oamenii aflați la putere în Rusia sunt într-adevăr destul de proști. Vi se pare că în acțiunile lor trebuie să căutați un înţeles ascuns sau un scop rațional. Dar, de fapt, sunt doar proști, răutăcioși și obsedați de bani”, a scris Navalnîi, după ce a fost eliberat din închisoare.

La acel moment autoritățile ruse au negat faptul că liderul opoziției ruse ar fi fost otrăvit, medicii susținând doar că a fost vorba despre o alergie.

author avatar
Andreea Vlad
610 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger