AcasăȘTIRI EXTERNEȘOC în SUA! Băiat de 13 ani, împuşcat mortal de un poliţist....

ȘOC în SUA! Băiat de 13 ani, împuşcat mortal de un poliţist. Incidentul, surprins de camerele video

chicagoȘOC în SUA! Băiat de 13 ani, împuşcat mortal de un poliţist. Incidentul, surprins de camerele video

Poliția din Chicago a făcut publice imaginile filmate în momentul în care un băiat de 13 ani a fost împușcat mortal de un polițist. Incidentul s-a întâmplat la sfârșitul lunii trecute.

Cu puțin înainte ca imaginile să fie făcute publice, primarul din Chicago, Lori Lightfoot, a susținut o conferință de presă în care a spus că filmările sunt prea dure și chinuitoare pentru a le viziona. El a îndemnat oamenii să rămână pașnici.

Publicarea acestor filmări vine pe fondul tensiunilor reînviate de un nou incident, petrecut duminică, în care un bărbat negru a fost împușcat mortal de poliție în timpul unei opriri în trafic, Minneapolis.

Imaginile surprind un ofițer din Chicago care trage în pieptul băiatului după ce l-a urmărit pe o alee întunecată. Pe 29 martie, polițiștii erau pe urmele lui Adam Toledo, un adolescent de 13 ani. Aceștia l-au somat să se oprească și să arunce arma pe care o avea în mână.

În filmare se vede că adolescentul apucase să arunce un obiect după un gard și să ridice mâinile. Poliția a precizat că fusese chemată în zonă după ce au fost auzite focuri de armă.

Băiatul, ucis cu un singur foc de armă

Într-unul dintre videoclipuri, un ofițer strigă la băiat să se oprească. „Oprește-te chiar acum!”, țipa ofițerul în timp ce înjura, spunându-i în același timp să arunce arma. „Mâinile. Arată-mi mâinile. Lasă arma”. Când Adam s-a întors și și-a ridicat mâinile, ofițerul l-a împușcat în piept. O singură dată. Împușcătura i-a fost fatală. Apoi, ofițerul poate fi văzut resuscitându-l pe Adam.

Incidentul a provocat noi proteste privind utilizarea forței mortale de către polițiști într-un oraș care a fost asediat de violență. Băiatul se numea Adam Toledo și era latino-american. Este unul dintre cei mai tineri oameni uciși de poliție în Illinois în ultimii ani, scrie The New York Times.

Adam dispăruse de câteva zile când a decis să se întoarcă acasă în acea noapte fatală, de 28 spre 29 martie, potrivit mamei sale, Elizabeth Toledo, care a mărturisit că raportase poliției dispariția sa. Femeia a declarat că își văzuse fiul strecurându-se în camera pe care o împărțea cu fratele său. A doua zi, aceasta a aflat de la poliție că băiatul ei era mort.

author avatar
Andreea Vlad
264 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger