AcasăȘTIRI EXTERNEȘoc în Iran. Colonel al Gardienilor Revoluției, ciuruit la Teheran. Cine era...

Șoc în Iran. Colonel al Gardienilor Revoluției, ciuruit la Teheran. Cine era „apărătorul sanctuarului” – VIDEO

Șoc în Iran. Colonel al Gardienilor Revoluției, ciuruit la Teheran. Cine era „apărătorul sanctuarului” - VIDEO / Foto: Facebook

Un colonel al Gardienilor Revoluției din Iran a fost împușcat mortal duminică, 22 mai, în estul Teheranului, potrivit unor surse oficiale. Armata ideologică iraniană a denunțat un „act terorist” comis de „elemente legate de aroganța globală”, și anume SUA și aliații săi.

„Sayyad Khodai, un apărător al sanctuarului, a fost împușcat mortal într-un atac armat comis de doi motocicliști pe strada Mojahedin-e Eslam din Teheran”, potrivit agenției oficiale de presă Irna.

„Apărătorul sanctuarului”

Termenul de „apărător al sanctuarului” se referă la orice persoană care lucrează în numele Republicii Islamice în Siria și Irak.

Gardienii Revoluției au declarat că victima era un colonel. Ei au denunțat, într-un comunicat publicat pe site-ul lor, un act terorist comis de „elemente legate de aroganța globală” (Statele Unite și aliații lor, în frazeologia oficială a Republicii Islamice).

O anchetă este în curs de desfășurare pentru a identifica atacatorul sau atacatorii, a adăugat comunicatul Gardienilor, scrie Ouest-France. Agenția de știri Irna a publicat fotografii care arată un bărbat plin de sânge, așezat pe scaunul șoferului unei mașini ale cărei geamuri au fost sparte.

Sayyad Khodai a fost împușcat de cinci ori în atacul care a avut loc în jurul orei 16.00 (11.30 GMT), în timp ce colonelul se întorcea acasă, a precizat sursa citată. Agenția Tasnim a precizat că Khodai se afla în apropierea casei sale când a fost ucis. Soția sa a fost prima persoană care a descoperit cadavrul, a precizat sursa citată.

author avatar
Tudor Borcea
469 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger