AcasăȘTIRI EXTERNEȘoc în California. Tesla pleacă din Silicon Valley. Noua destinație și explicațiile...

Șoc în California. Tesla pleacă din Silicon Valley. Noua destinație și explicațiile lui Elon Musk

Șoc în California. Tesla pleacă din Silicon Valley. Noua destinație și explicațiile lui Elon Musk

Tesla își va muta sediul din California în Texas, unde producătorul de vehicule electrice construiește o nouă fabrică, a declarat patronul Elon Musk.

Musk, care a avut în repetate rânduri, de la începutul pandemiei, meciuri cu autoritățile din California pentru regulile sanitare, pe care le considera prea stricte, a părăsit el însuși Los Angeles pentru Texas,  în 2020, după ce a locuit acolo mult timp.

Pragmatismul lui Musk

„Sunt bucuros să vă anunț că ne mutăm sediul la Austin” (capitala statului Texas), a spus el, joi,  la adunarea generală anuală a acționarilor Tesla. Asta nu înseamnă că Tesla pleacă complet de pe coasta de vest, a spus Musk imediat. „Pentru a fi clar, vom continua să ne extindem activitățile în California”, în special prin creșterea producției la uzina Fremont, a spus el.

Dar, a mai remarcat antreprenorul, „nu ne putem extinde la infinit în golful San Francisco”, unde densitatea este important iar costul ridicat al vieții și circulația sunt adesea dificile. În timp ce în Austin, fabrica este situată „la cinci minute de aeroport și la cincisprezece minute de centrul orașului”.

Musk și-a justificat mutarea personală, anul trecut, din necesitatea de a fi cât mai aproape posibil de cele două proiecte care atunci îi ocupau cea mai mare parte a timpului: dezvoltarea rachetelor de către compania sa spațială SpaceX din sudul statului și construirea unei uzine de automobile de către Tesla lângă Austin, scrie France 24.

Fără impozit pe venit în Texas

Anunțând instalarea sediului companiei sale în Texas, Elon Musk ia direcția opusă mai multor mari companii americane, care recent au criticat deschis acest stat în urma adoptării unei legi deosebit de restrictive cu privire la avort.

Texas s-a deschis, de asemenea, în ultimii ani, să atragă afaceri cu stimulente fiscale. Iar statul este cunoscut pentru absența impozitului pe venit, element a priori favorabil lui Elon Musk, în prezent cel mai bogat om din lume conform clasamentului Bloomberg.

Pe de altă parte, acționarii au votat în majoritate, împotriva sfaturilor consiliului de administrație al Tesla, pentru o rezoluție prin care se cere grupului să fie mai transparent cu privire la practicile sale în ceea ce privește diversitatea.

Votul vine la câteva zile după decizia unui juriu din California de a ordona companiei să plătească despăgubiri de 137 milioane de dolari unui fost angajat de culoare care a suferit insulte rasiste într-o fabrică Tesla.

 

author avatar
Tudor Borcea
464 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger