AcasăȘTIRI EXTERNEŞOC: a nins în "deşert"! Clima a luat-o razna! (VIDEO)

ŞOC: a nins în „deşert”! Clima a luat-o razna! (VIDEO)

Brazilia zapadaŞOC: a nins în "deşert"! Clima a luat-o razna!

Una dintre cele mai calde ţări sud-americane, Brazilia, trece printr-un episod bizar, unic şi înspăimântător: ninsoare în plină vară. Această naţiune este o putere globală în agricultură, iar plantaţiile de cafea, trestie de zahăr şi portocali sunt ameninţate din cauza îngheţului.

Maşinile, străzile şi autostrăzile din sudul ţării au fost acoperite cu un strat de gheaţă, iar rezidenţii din aceste zone au profitat de ocazie pentru a face fotografii şi a se juca în zăpadă, construind şi câţiva oameni de zăpadă.

Am 62 de ani şi nu am văzut niciodată zăpadă până acum. Să vezi frumuseţea naturii este ceva indescriptibil”, a declarat pentru postul TV Globo şoferul de camioane Iodor Goncalves Marques.

Oamenii se bat cu zăpadă

Fenomenul, mai puțin obișnuit în statele din emisfera sudică, unde acum este iarnă, a avut loc în câteva zeci de orașe. Localnicii au ieșit pe străzi ca să se bată cu bulgări și să facă oameni de zăpadă.

Ninsoarea a fost provocată de un val de aer care a dus temperaturile sub pragul înghețului. Meteorologii spun că vremea rece se va menține și în zilele următoare, așa că așteaptă noi căderi de zăpadă.

Îngheţul scumpeşte produsele

Această masă de aer polar ar trebui să treacă peste statele Sao Paulo şi Minas Gerais, doi producători importanţi de zahăr, citrice şi cafea, unde vor aduce vineri temperaturi la limita îngheţului.

Potrivit companiei de meteorologie MetSul, vânturile înregistrate în oraşul Sao Francisco de Paula au atins viteze de 80 de kilometri pe oră, un fenomen rar întâlnit în aceste regiuni ale Braziliei.

author avatar
Andrei Ștefan
704 afisari

2 COMENTARII

  1. ” ninsoare în plină vară. ” ți-am dus ” lipsa „, idiotule! Acolo este chiar ” plină iarnă ” așa cum de altfel si scrie prostu’ în corpul articolului !

  2. Brazilia este in emisfera sudica unde acum e iarna! E normal sa ninga! A ca in regiunea aia ninsoarea e o raritate si frigul e cu totula alta discutie.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger