AcasăȘTIRI EXTERNESoarta omenirii, decisă la Glasgow, în noiembrie. Noua Ordine Mondială și clima,...

Soarta omenirii, decisă la Glasgow, în noiembrie. Noua Ordine Mondială și clima, pe agenda Cabalei

Soarta omenirii va fi decisă în noiembrie, la Glasgow, acolo unde elita planetei se întâlnește pentru a discuta cele mai importante subiecte. Noua Ordine Mondială și clima nu lipsesc de pe agenda Cabalei, mai ales că multe guverne se tem să-și asume angajamentele luate anterior. Amploarea evenimentului va fi atât de mare încât adunarea de la Davos, din ianuarie, o să pară un biet bal de liceu. Directori de mari companii și celebrități de la Hollywood vor lua cuvântul, iar în primul rând la întâlnire vor sta liderii puterilor de pe glob – președintele Americii, Joe Biden, și prințul Charles, moștenitorul tronului Marii Britanii.

Cel mai mare oraș din Scoția, renumit pentru barurile, cluburile de noapte și rivalitatea fotbalistică și religioasă, este pe cale să atragă o rețea a elitei globale cum niciodată n-a mai cunoscut Glasgowul.

De la Di Caprio la CEO Amazon

Corporații, celebrități din lumea muzicii (Ellie Goulding), actori (Leonardo Di Caprio), prinți și lideri religioși vor ajunge la Glasgow pe 31 octombrie, acolo unde timp de două săptămâni se derulează COP26, cea mai mare adunare din lume pe tema provocărilor climei. Sunt așteptați Leonardo DiCaprio, Bill Gates și Jeff Bezos. Familia regală britanică nu va lipsi nici ea. Peste 100 de șefi de state, în frunte cu Joe Biden, dar și secretarul general al ONU, António Guterres, șeful Băncii Mondiale, David Malpass, și șeful Fondului Monetar Internațional, Kristalina Georgieva.

Pentru marile corporații, COP26 este atât un moment de acțiune, cât și o oportunitate de branding. Iată de ce s-a înființat și un grup de lucru, numit „Glasgow este afacerea noastră”, care include CEO de la Amazon, McDonald’ s, Mars, Starbucks, LinkedIn, Microsoft și United Airlines. Ei deja au început să trimită comunicate de presă în care insistă pe ideea că „viitorul ne urmărește”.

Există și personalități care încă nu și-au confirmat prezența. Este cazul lui Jamie Dimon, CEO al JPMorgan Chase, care în ultimele săptămâni s-a întâlnit de două ori cu premierul britanic Boris Johnson. JPMorgan Chase este unul dintre cei mai mari finanțatori ai combustibililor fosili din lume.

Unde vor sta elitele

Având în vedere restricțiile de călătorie impuse de Scoția, dar și că în Glasgow sunt prea puține săli de conferință private, care să poată aduna laolaltă atâția „elitiști”, s-a găsit soluția împărțirii pe grupuri de lucru.

Cele mai impunătoare case din Scoția sunt rezervate în totalitate. Inclusiv moșia Castelului Craufurdland, veche de 800 de ani. Managerii proprietății au refuzat să spună cine a închiriat domeniul. Se știe doar că un castel de la periferia orașului Glasgow a fost închiriat de un consorțiu format din Utility Octopus Energy, think tank-ul american Atlantic Council și Michael Liebreich, un expert în energia verde. „Este un loc perfect pentru ca oamenii foarte serioși să se întâlnească. Va fi un fel de Bretton Woods, dar pe o scară redusă, cu 40 de oameni”.

George Soros și Klaus Schwab nu lipsesc de la această adunare. Împreună cu John Kerry, fost secretar de stat american, ei susțin că lansează „marea coaliție, un program complet de discuții și întâlniri concepute cu partenerii noștri”.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor