AcasăȘTIRI EXTERNESoarta embargoului UE asupra petrolului rusesc, în mâinile lui Viktor Orban. Anunţul...

Soarta embargoului UE asupra petrolului rusesc, în mâinile lui Viktor Orban. Anunţul Ursulei von der Leyen

Viktor Orban

Se pare că liderii europeni au făcut progese în a-l convinge pe Viktor Orban să accepte un embargou asupra petrolului rusesc. Budapesta a blocat până acum proiectul de embargou, pe motiv că o astfel de sancţiune împotriva Moscovei ar afecta securitatea energetică a Ungariei.

Dialogul cu Orban „a contribuit la elucidarea anumitor puncte referitoare la sancţiuni şi la securitatea energetică”, a spus Von der Leyen.

Ungaria, dependentă de gazul rusesc

Fără ieşire la mare şi dependentă de achiziţiile de petrol şi gaze din Rusia, Ungaria a cerut partenerilor din UE garanţii privind furnizarea de energie, ca o condiţie pentru aprobarea celui de-al şaselea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei, în urma invaziei din Ucraina.

Şeful diplomaţiei de la Budapesta a confirmat şi el că „am făcut progrese, aş spune chiar că am reuşit să facem un mic pas înainte, dar mai trebuie să discutăm mult pentru a produce o evoluţie a poziţiei europene, deoarece nu putem permite să se impună poporului ungar plata costurilor acestui război”.

Pentru adoptarea pachetului de măsuri respectiv este necesară unanimitatea celor 27 de ţări membre ale UE.

Pentru Ungaria şi Slovacia s-a prevăzut o derogare de un an de la embargou, însă aceasta a fost considerată insuficientă şi a fost extinsă până la sfârşitul lui 2024. S-a acordat o amânare şi pentru Cehia. Ungaria cere însă un moratoriu de cinci ani.

author avatar
Andrei Ștefan
407 afisari

2 COMENTARII

  1. Mai nesimtitilor, din guvern !!! De ce altii pot si voi NU ??? Pai, sa nu dorim sa plecam unde ne vor duce ochii ??? Voi chiar santeti orbi ??/ Noi de ce trebuie sa platim pentru razboaiele altora ??? Cu ce am gresit noi in viata, de trebuie sa ne sacrificam pentru altii ??? De ce va incocorati ca cetatenii romani canta alte imnuri ??? N-au dreptate ??? Sa stau sa rabd de foame pentru prostia voastra , doar ca sa strig in gura mare ”sant roman”, cu ce ma ajuta ??? Doar pe voi si neamurile voastre va ajuta, atunci ramaneti voi aici…

  2. Gunoaiele din guvernul RO niste servitorii libidinosi pentru organizatia nazista NATO ,Felicitari pentru guvernul maghiar care sint pentru interesul Ungariei

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger