AcasăȘTIRI EXTERNESlovacii şi polonezii s-au unit împotriva Ucrainei! Scandal la graniţe, de-a lungul...

Slovacii şi polonezii s-au unit împotriva Ucrainei! Scandal la graniţe, de-a lungul Europei

Se extind protestele anti-ucrainene din Europa. Camionagiii îşi strigă frustrarea împotriva concurenţei neloiale pe care, conform lor, ar practica-o camionagiii din Ucraina.

Şoferii de TIR din Slovacia vor bloca începând de vineri principalul punct de trecere a frontierei cu Ucraina, asta după ce şi camionagiii polonezi au început protestele pentru a obține restricții împotriva șoferilor ucraineni.

Şoferii din Ucraina, la preţuri mai mici

Camionagiii polonezi și slovaci se plâng că șoferii de camion ucraineni oferă prețuri mai mici pentru serviciile lor și, de asemenea, transportă bunuri în interiorul Uniunii Europene, și nu doar între blocul comunitar și Ucraina.

Şoferii care se plâng pretind că afacerile lor au fost subminate de când transportatorii de camioane din Ucraina au obținut scutiri de la solicitarea de permise de trecere în urma invaziei Rusiei în Ucraina în februarie 2022.

Adina Vălean sare în apărarea ucrainenilor

Ucraina şi Uniunea Europeană nu pot fi „luate ostatice” de şoferii de camioane polonezi care blochează frontiera polonezo-ucraineană în semn de protest faţă de concurenţa transportatorilor ucraineni, a declarat miercuri comisarul european pentru transporturi Adina Vălean.

„Nu există bună-credinţă în găsirea unei soluţii şi există o lipsă aproape totală de implicare din partea autorităţilor poloneze, care ar trebui să aplice legea la acea frontieră”, a declarat Adina Valean.

Camionagiii polonezi au început protestele în această lună, cerând UE să reintroducă un sistem de permise pentru camionagii ucraineni care intră în bloc și pentru camionagii din UE care intră în Ucraina, cu scutiri pentru ajutorul umanitar și livrările militare.

Kievul afirmă că ajutorul umanitar a fost blocat, ceea ce protestatarii neagă.

author avatar
Andrei Ștefan
838 afisari

3 COMENTARII

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri