AcasăȘTIRI EXTERNESLOVACIA. Fost ministru al Justiției, arestat pentru că a refuzat să condamne...

SLOVACIA. Fost ministru al Justiției, arestat pentru că a refuzat să condamne invazia Rusiei în Ucraina! Cine este Stefan Harabin

SLOVACIA. Fost ministru al Justiției, arestat pentru că a refuzat să condamne invazia Rusiei în Ucraina! Cine este Stefan Harabin (sursa foto: europenewsok.com)

O lume întreagă stă cu ochii pe situația din Ucraina, la peste două luni și jumătate de la izbucnirea războiului. În acest răstimp, nu au lipsit reacțiile de condamnare a invaziei rusești asupra statului ucrainean.

În tot acest context, s-a aflat că un fost ministru al Justiției a fost reținut în Slovacia.

Agenția Națională Anti-Criminalitate (NAKA) l-a reținut pe fostul șef al Curții Supreme și fost ministru al Justiției, Stefan Harabin, potrivit europenewsok.com. Acesta a fost acuzat de extremism, conform sursei citate.

În același context, silkway.news, care citează ca sursă publicația Markiza, anunță că fostul ministru al Justiției a fost reținut în legătură cu sprijinirea operațiunilor militare rusești în Ucraina.

Cine e Stefan Harabin

În vârstă de 65 de ani, Stefan Harabin a avut două mandate în fruntea Curții Supreme a Slovaciei și a condus Ministerul Justiției începând din anul 2006 până în 2009.

În urmă cu aproximativ trei ani, în 2019, a candidat – fără succes – la prima funcție în statul slovac, respectiv la președinția Slovaciei.

author avatar
Andrei Coman