AcasăȘTIRI EXTERNEIncidente la parada de Ziua Victoriei de la Chișinău. „Slava Ukraini!” a...

Incidente la parada de Ziua Victoriei de la Chișinău. „Slava Ukraini!” a declanșat furia moldovenilor! – VIDEO

„Slava Ukraini!”. Provocări la Chișinău, la Marșul Victoriei - VIDEO

O serie de incidente au avut loc la Chișinău luni, 9 mai, cu ocazia paradei de Ziua Victoriei, desfășurată în capitala Republicii Moldova.

În timpul unei manifestații, unde mulți participanți purtau steaguri roșii cu simboluri sovietice (secera și ciocanul), un bărbat a intrat în mulțime și a strigat „Slava Ukraini” („Slavă Ucrainei”).

Din mulțime: „Slavă Rusiei!”

Manifestanții au început să-l împingă, iar de aici și până la îmbrânceli n-a mai fost decât un pas.

Imediat, din mulțime s-a scandat puternic „Slavă Rusiei”, ca răspuns la provocarea agitatorului. Cum bărbatul respectiv a refuzat să părăsească zona, s-a ajuns la o încăierare generală în care au fost implicați mai multe persoane.

Busculada creată a atras atenția forțelor de ordine, care au intervenit prompt pentru restabilirea ordinii.

Ulterior, o femeie a provocat și ea agitație țipând „Poliția!”. În același timp, a desfășurat un afiș pe care erau scrise tot felul de insulte ce au stârnit furia moldovenilor prezenți la paradă. Femeia a fost îndepărtată imediat de un reprezentant al forțelor de ordine.

Igor Dodon, cu panglica Sf. Gheorghe la piept

Pe de altă parte, unii deputați ai Blocului Comuniştilor şi Socialiştilor (BCS) au participat la Marșul Victoriei cu panglica Sf. Gheorghe la piept. Acest simbol tocmai a fost interzis pe teritoriul Republicii Moldova.

Printre cei care au sfidat ordinul semnat de președintele Sandu s-a numărat și fostul șef al statului, Igor Dodon, în prezent vicepreședintele Parlamentului.

Maia Sandu și-a anulat toate evenimentele planificate

Și dacă tot a venit vorba de ea, să spunem că președintele Maia Sandu a anulat evenimentele publice planificate pentru luni, 9 mai.

„Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, nu va putea participa, din motive de sănătate, la evenimentele publice planificate pentru astăzi, 9 mai. Se anulează inclusiv întrevederea și conferința de presă comună cu domnul António Guterres, Secretarul General al Organizației Națiunilor Unite. Conferința se va ține la Guvern, împreună cu premierul Natalia Gavrilița”, a informat președinția într-un comunicat.

Explicația presei de la Chișinău a fost aceea că Maia Sandu a acuzat unele motive de sănătate și din acest motiv nu a luat parte la niciunul dintre evenimentele zilei de9 mai.

author avatar
Tudor Borcea
12.044 afisari

16 COMENTARII

    • Criminalul Putin va răspunde pentru crime, pentru asasinarea lui Nemțov, Litvinov, Politkovskya, tentativa de asasinat Skripal, Navalnii, Hadorkovski, mii de ceceni omorit, georgieni, Ukraineni, sirieni, ect, ect

      • Eu pe Putin il consider vinovat de crima prin delasare asupra submarinarilor de pe submarinul Kursk, cand Nato, Sua si Scandinavii avand batiscafe nave de purtare specializate si perne de aer, s-au oferit sa salveze viata submarinarilor rusi decpe submarinul acariat Kursk, dar Putin i-a lasat sa moara.
        Occidentul atunci a spus.
        – Nu ne intereseaza tehnica rusa, doar va scoatem submarinul și il duceti in duna la reparatii doar sa va salvati oamenii.
        Nici azi occidentul nu a primit raspuns de la Putin…

  1. MOLDOVENII ,UN POPOR CARE NU STIE CE VREA,VOR DOAR CETATENIE ROMANA SA POATA PLECA IN VEST.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger