AcasăȘTIRI EXTERNESituație în prag de război lângă Taiwan. Cum comentează Ambasada Chinei la...

Situație în prag de război lângă Taiwan. Cum comentează Ambasada Chinei la București / „Depunem eforturi comune cu România”

Situație în prag de război lângă Taiwan. Cum comentează Ambasada Chinei la București / „Depunem eforturi comune cu România” / Foto: printscreen

Purtătorul de cuvânt al Ambasadei Chinei la București a comentat în termeni duri vizita președintei Camerei Reprezentanților a SUA, Nancy Pelosi, în Taiwan.

„Fără a ține cont de opoziția puternică (…) a Chinei, Nancy Pelosi a vizitat Taiwan, astfel încălcând grav principiul unei singure Chine (…) subminând grav fundamentul politic al relațiilor China-SUA, încalcând grav suveranitatea și integritatea teritorială a Chinei și subminând grav pacea și stabilitatea peste strâmtoarea Taiwan”, a declarat purtătorul de cuvânt al ambasadei.

„Există o singură Chină în lume”

„Există o singură Chină în lume, Taiwan este o parte inalienabilă a teritoriului Chinei, iar guvernul Republicii Populare Chineze este singurul guvern legitim care reprezintă întreaga Chină”. „Principiul unei singure Chine este premisa și fundamentul pentru stabilirea și dezvoltarea relațiilor diplomatice dintre China și Statele Unite. Fiind parte integrantă a Guvernului Federal SUA, Congresul SUA este în mod inerent obligat să respecte cu strictețe politica de o singură Chină a guvernului SUA și să se abțină de la orice schimburi oficiale cu regiunea Taiwan din China”.

„Pelosi este liderul în exercițiu al Congresului SUA iar vizita și activitățile ei în Taiwan sub orice formă și din orice motiv, în orice moment în timpul mandatului său, reprezintă încălcări grave ale politicii de o singură Chină promisă de guvernul SUA, provocări politice majore în escaladarea schimburilor oficiale și a relațiilor de fond dintre SUA și Taiwan, precum și conivență și sprijin pentru forțele separatiste care susțin „independența Taiwanului”.

„Unificarea completă, datoria sacră a chinezilor”

„Duplicitatea SUA cu privire la problema Taiwanului și cauzarea de probleme în strâmtoarea Taiwan nu va face decât să ruineze și mai mult credibilitatea națională a SUA. Apărarea hotărâtă a suveranității naționale și a integrității teritoriale este voința fermă a celor peste 1,4 miliarde de chinezi, iar realizarea reunificării complete a patriei este aspirația comună și datoria sacră a tuturor chinezilor”.

„China va lua cu siguranță toate măsurile necesare pentru a-și proteja cu hotărâre suveranitatea și integritatea teritorială, iar SUA și forțele separatiste care susțin «independența Taiwanului» vor fi singurele responsabile pentru toate consecințele”.

„Îndemnăm partea SUA să înceteze să mai joace «cartea Taiwan» și să folosească Taiwanul pentru a controla China, să înceteze să se amestece în afacerile Taiwanului și să se amestece în afacerile interne ale Chinei, să înceteze să sprijine forțele separatiste care susțin «independența Taiwanului» sub orice formă, să înceteze să distorsioneze și să scoată din context principiul unei singure Chine”.

Angajamentele celor „Patru Nu”

„SUA trebuie să ia măsuri credibile pentru a respecta cu strictețe principiul unei singure Chine și prevederile celor trei comunicate comune China-SUA cu acțiuni practice, să implementeze efectiv angajamentele celor „Patru Nu” luate de liderii SUA (adică nu caută un „nou Război Rece”; nu caută să schimbe sistemul Chinei; revitalizarea alianțelor sale nu este împotriva Chinei; nu sprijină „independența Taiwanului”; nu caută conflictul cu China) și să nu meargă din ce în ce mai departe pe această cale greșită și periculoasă”.

„China și România au parte de o prietenie tradițională. Suntem dispuși să depunem eforturi comune cu România pentru a contribui la o dezvoltare mai substanțială a Parteneriatului Amplu de Prietenie și Cooperare dintre cele două țări pe baza principiului unei singure Chine”, a adăugat oficialul chinez.

author avatar
Tudor Borcea
478 afisari

7 COMENTARII

    • Mai degraba la vreun hotel de lux cu cvrve si cocaina de cea mai buna calitate. Poate si niste sacrificii umane de copii cu adrenochromul aferent.

  1. ,,…În timp ce un C-32 al Departamentului de Stat – un Boeing 757 modificat – care se presupune că o transporta pe Nancy Pelosi a țipat către Zona de Identificare a Apărării Aeriene (ADIZ) din Taiwan, patru avioane de vânătoare chineze Chengdu J-20 de generația a 5-a de la baza aeriană Huian s-au grăbit să intercepteze intrusul, pretins cu ordine distruge C-32 odată ce identificarea vizuală pozitivă a fost făcută. În timp ce J-20-urile au ajuns în strâmtoarea Taiwan, F-35 Lightning II din SUA din U.S.S. Ronald Reagan, care detectase J-20, a intrat în postcombustie în speranța de a intercepta luptătorii chinezi înainte ca aceștia să poată lansa pe C-32, un act provocator care ar fi putut declanșa un conflict termonuclear. Forțele adverse erau la câteva minute distanță de a se întâlni pe cerul nopții deasupra Taiwanului. De neconceput părea inevitabil. Dar în Palm Beach, Florida, președintele Donald J. Trump, care și-a scris discursul principal pentru conferința CPAC din acest weekend de la Dallas, a intrat în „Camera de război” din Mar-a-Lago, când a aflat că o potențială bătălie se desfășoară pe celălalt. parte a lumii. După cum a raportat anterior RRN, centrul de comandă al lui Trump din Florida imită capacitățile tehnologice ale Camerei de Situație a Casei Albe: sateliții transmit date în timp real către terminalele monitorizate de personalul ales de Trump, iar transmisiile radio criptate sunt capturate și descifrate de pălăriile albe, care au jurat că sustin Constitutia. În mod neobișnuit, Trump le-a spus personalului să-l pună pe Xi Jinping pe linie. „Trebuie să vorbesc cu președintele Xi chiar acum, nu într-o secundă”, a spus Trump. O sursă Mar-a-Lago familiarizată cu criza a declarat pentru RRN că un Xi Jinping prudent a primit apelul lui Trump.
    „Luptătorii americani și chinezi erau la mai puțin de un minut de la fuziune, când Trump l-a implorat pe Jinping să-și retragă aeronava. Președintele Trump a spus că poate dezamorsa, detensiona situația fără a intra în război. Jinping a vorbit despre cum a avertizat SUA că China îl considera pe Pelosi un criminal de război, dar i-a dat lui Trump șansa de a explica și a ordonat avioanelor sale să se îndepărteze din zona de luptă”, a spus sursa noastră. Trump a aruncat în urechile lui Xi Jinping o pereche de bombe, a adăugat el. Trump a pretins că are dovezi, pe care le va oferi mai târziu lui Jinping, că persoana de la bordul C-32 nu era cu adevărat Nancy Pelosi, ci un dublu trup pe care Deep State îl trimisese în locul ei. Mai mult, președintele Trump i-a spus președintelui Xi că, chiar dacă adevărata Nancy Pelosi s-ar afla la bordul avionului, ea nu are absolut nicio autoritate să negocieze cu Taiwanul în numele Statelor Unite. Fără tragere de inimă, Trump a recunoscut că invocarea Actului de insurecție din 1807 i-a deposedat de putere pe Pelosi și pe aliații ei din Deep State. Singurul motiv pentru care regimul Biden părea să stăpânească asupra afacerilor mondiale, a spus Trump, a fost pentru că au fost împuterniciți de o mass-media coruptă. „Acesta este uriaș. Am avut multe dezacorduri, dar să nu facem cenuşă lumea din cauza unei căţele care încearcă să se prefacă că este încă relevantă. Mă voi asigura că obțineți dovezi că ceea ce spun este adevărat. Biden ar putea încerca să înceapă un război. Să nu lăsăm asta să se întâmple astăzi”, a spus Trump pentru Jinping. Xi Jinping, a spus sursa noastră, a fost de acord că lumea nu trebuie să se sfârșească din cauza orgoliului statului profund american. Și-a amintit de luptătorii săi, iar C-32 care transporta un doppelganger Pelosi cu masca dublă a aterizat în siguranță în Taipei.”

  2. Última parte a articolului, a scris-o soros cu dedicație specială din partea lu von der layen, pentru toți românii care nu mestecă chiftelele, ci le înghit așa întregi. Hai că SUA incepe sa se facă victimă. Toată lumea e împotriva lor. Bieții gringos, sunt înconjurați doar de prieteni. Hai, doamne ajută să auzim într-o zi că SUA sa scufundat într-o zonă, între atlantic și Pacific.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger