AcasăȘTIRI EXTERNESituație incredibilă în Marea Britanie. Creșterea prețurilor va declanșa „o criză umanitară”...

Situație incredibilă în Marea Britanie. Creșterea prețurilor va declanșa „o criză umanitară” în Regat / Avertismentul autorităților

Situație incredibilă în Marea Britanie. Creșterea prețurilor va declanșa „o criză umanitară” în Regat / Avertismentul autorităților

Confederația NHS (serviciul public de sănătate) din Marea Britanie a avertizat vineri cu privire la creșterea prețurilor la energie, în contextul în care țara este afectată de greve.

Profesioniștii din domeniul sănătății au avertizat vineri guvernul britanic cu privire la amenințarea unei „crize umanitare” din cauza creșterii prețurilor la energie.

Creșteri drastice la energie, valuri de boli

„Mulți oameni ar putea fi forțați să aleagă între a sări peste mese pentru a-și încălzi locuințele sau a trăi în frig și umezeală”, a avertizat Confederația NHS, o organizație care reunește organizațiile de sănătate publică.

Aceștia se tem de o creștere a numărului de boli și decese cauzate de locuințele reci, deja estimat la 10.000 pe an. În plină criză a petrolului, se așteaptă creșteri drastice ale prețurilor la energie în următoarele săptămâni: se estimează că, până în ianuarie, prețul energiei electrice pentru persoanele fizice va fi mai mult decât triplat în decurs de un an. Inflația a ajuns deja la 10,1% pe an în iulie, un maxim al ultimilor 40 de ani, scrie Le Point.

Creșterea prețurilor ar putea depăși 13% în octombrie, potrivit Băncii Angliei. „Țara se confruntă cu o criză umanitară”, a rezumat liderul Confederației NHS, Matthew Taylor, care a spus că situația „ar putea duce la valuri de boli în țară”, cu impact deosebit în ce privește mortalitatea infantilă. „Dacă guvernul nu ia măsuri urgente, această situație va duce la o criză de sănătate publică”, a insistat el.

Apelul vine în contextul în care guvernul demisionar al lui Boris Johnson se mulțumește să își desfășoare activitatea ca de obicei, în așteptarea alegerii succesorului său în fruntea conservatorilor, al cărui rezultat va fi cunoscut pe 5 septembrie.

Boris Johnson, care a demisionat în iulie după o serie de scandaluri, a declarat că va fi „la latitudinea viitorului prim-ministru” să se ocupe de criza costului vieții. Dar, pe fondul numeroaselor greve, în special în transporturi, care denunță eroziunea istorică a puterii de cumpărare, multe voci s-au ridicat pentru a îndemna executivul să ia măsuri imediate.

author avatar
Tudor Borcea
407 afisari

3 COMENTARII

  1. Da, bai englezoilor betivani, ii puneti la munca pe toti imigrantii vostrii paki si muzzie, sigur vor ridica numai ei nivelul de trai din cocina din Ukistan !! Ha ha ha 🙂 Bai, chiar speram sa dea ciuma bubonica in voi, sa vedem atunci pe unde mai scoateti voi camasa, ca o sa va ia oricum draku pe toti in curand !! Karma is a biatch, anyway 🙂

  2. Europa , inclusiv UK , se indreeapta catre o zona perculoasa. Aceea in care , multi vor ramane fara slujba, multi vor ramane fara case , multi se vor indrepta violent catre autoritati , multi vor fi impotriva migrarii , condsiderati vinovati ptr ca nu au .

  3. Englezoii au băut apa dupa himmler. Niste mizerii umane, ce au trait pana acum doar de pe urma jafurilor si crimelor, altor popoare. Sa dea cel de sus, sa rămână in marea britanie doar indieni si pakistanezi

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger