AcasăȘTIRI EXTERNESituație dramatică la Los Angeles! Ambulanțele nu mai iau pacienții cu șanse...

Situație dramatică la Los Angeles! Ambulanțele nu mai iau pacienții cu șanse mici de supraviețuire

Spitalele din Los Angeles sunt atât de aglomerate încât lucrătorilor de pe ambulanță li s-a spus luni să raționalizeze oxigenul, potrivit Fox News. Li s-a mai transmis să nu mai transporte pacienții la spital care nu au practic nicio șansă de supraviețuire.

Recomandarea a fost făcută de către Agenția pentru Servicii Medicale de Urgență din Los Angeles din cauză că unitățile de terapie intensivă din spitalele din California de Sud sunt aproape pline din cauza pandemiei de Covid-19.

„Având în vedere nevoia acută de conservare a oxigenului, eficientă imediat, SME ar trebui să administreze oxigen suplimentar doar pacienților cu saturație de oxigen sub 90%”, se spune în directivă, potrivit Los Angeles Times.

Directiva a fost adoptată în aceeași zi în care orașul a declarat că 7.697 de pacienți au fost spitalizați cu coronavirus. Dintre aceștia, cel puțin 21% se află în unități de terapie intensivă. La începutul lunii noiembrie, erau aproximativ 791 de persoane spitalizate cu COVID-19.

Este plin la ATI în Los Angeles și California de Sud

Los Angeles și California de Sud se confruntă cu unul dintre cele mai grave focare din țară ale noului coronavirus. Capacitatea ATI a scăzut la 0% în California de Sud luna trecută, întrucât tot mai mulți oameni au fost internați în spital pentru a solicita tratament pentru Covid-19.

Oficialii din California au declarat recent că întâmpină probleme cu obținerea cantității necesare de oxigen pentru pacienții Covid-19 în stare critică cu problemele legate de aprovizionare. În cel puțin cinci spitale din Los Angeles este dezastru, ceea ce înseamnă că ambulanțele s-ar putea întoarce.

Pacienții cu coronavirus au nevoie în general de 60 până la 80 de litri de oxigen pe minut, în timp ce alți pacienți pot primi șase litri pe minut.

Autoritățile medicale din această metropolă americană le-au cerut ambulanțierilor să nu mai ducă la spital bolnavi care au făcut infarct, oameni împușcați sau victime ale accidentelor rutiere, dacă nu au putut fi resuscitați la fața locului, relatează CNN.

author avatar
Andreea Vlad
199 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri