AcasăȘTIRI EXTERNESituație de coșmar! Ida a făcut prăpăd în New York. S-a declarat...

Situație de coșmar! Ida a făcut prăpăd în New York. S-a declarat stare de urgență. Imagini impresionante – VIDEO

Situație de coșmar! Ida a făcut prăpăd în New York. S-a declarat stare de urgență. Imagini impresionante - VIDEO

Ploile abundente abătute asupra orașului New York au lăsat în urmă imagini de speriat.

Străzi ce păreau, în unele cazuri, mai degrabă râuri și inundații puternice la metrou. Nemaivorbind de probleme la nivel de furnizare a energiei electrice. Sunt urmări ale inundațiilor provocate de ploi puternice, abătute asupra New York-ului, în noaptea de miercuri spre joi, odată cu trecerea a ceea ce sunt numite ”rămășițe” ale uraganului Ida.

Anunțul primarului New York-ului

Primarul Bill de Blasio a anunțat declararea stării de urgență în metropola americană. E pentru prima oară când în oraș se declară ”urgență de inundații”, potrivit CNN.

”Declar starea de urgență în New York în această seară”, a transmis oficialul, via Twitter, în contextul în care s-a referit la un ”un eveniment meteorologic istoric, cu ploi record în oraș, inundații crunte și condiții periculoase pe drumurile noastre”. Oficialul le-a cerut oamenilor să nu iasă pe străzi.

O decizie similară luată și în New Jersey

La rândul său, guvernatorul din New Jersey, Phil Murphy, a anunțat, pe aceeași rețea de socializare, că declară stare de urgență ca ”răspuns la furtuna tropicală Ida”, cerându-le și el oamenilor să nu iasă pe stradă și să stea acasă.

Din nefericire, s-a aflat că o persoană s-a înecat. Tragedia s-a produs în Passaic, New Jersey. Vestea a fost dată chiar de către primarul localității, conform BBC. Mai mult, o tornată a lăsat în urmă pagube însemnate în Mullica Hill, tot în statul american New Jersey, unde cel puțin nouă case au fost distruse, conform aceleiași surse.

Din imaginile ajunse pe internet se pot vedea mașini aflate în trafic în timp ce încearcă să treacă de zonele cu străzi inundate, dar și situații în care apa trece de ușile autovehiculelor.


author avatar
Andrei Coman
425 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai

Românii se află în toiul pregătirilor de Paşte 2024, iar asta înseamna şi goana prin supermarketuri. Kaufland, Lidl şi Carrefour sunt câteva dintre cele...

Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis gânduri bune către românii din Diaspora, în Pastorala de Sfintele Paşte 2024.El a punctat că „Taina Pocăinţei...
proger