AcasăȘTIRI EXTERNESituația degenerează în Sri Lanka! Mulțime uriașă pe străzi. Protestatarii au reușit...

Situația degenerează în Sri Lanka! Mulțime uriașă pe străzi. Protestatarii au reușit să intre în biroul premierului/ S-au folosit gaze lacrimogene – VIDEO

Mulțime uriașă pe străzi. Protestatarii au reușit să intre în biroul premierului/ S-au folosit gaze lacrimogene - VIDEO (sursa foto: captură video)

Tensiunile au atins cote uriașe în Sri Lanka, acolo unde oamenii au ieșit în număr uriaș pe străzi. Totul, în contextul în care recent s-a aflat că președintele țării, Gotabaya Rajapaksa, a reușit să părăsească țara, împreună cu soția sa, în direcția Maldive.

Pe măsură ce protestele s-au intensificat în capitala Colombo, protestatarii au reușit să intre cu forța în biroul premierului. Și asta chiar dacă forțele de securitate au recurs, miercuri, la gaze lacrimogene pentru a îndepărta protestatarii de pe străzile din Colombo, potrivit ndtv.com.

Premierul a cerut armatei să restabilească ordinea

Premierul Ranil Wickremesinghe a ieșit cu un mesaj televizat în care a transmis să a ordonat armatei „să facă tot ce este necesar pentru a restabili ordinea”, titrează BBC.

Totodată, oficialul srilankez le-a cerut protestatarilor care i-au ocupat biroul și alte clădiri ale statului să le părăsească și să coopereze cu autoritățile.

Până ca protestatarii să intre în biroul prim-ministrului se aflase că acesta nu era în respectiva incintă, la momentul respectiv. De altfel, premierul a stat ascuns în ultimele zile– VEZI DETALII AICI.

Stare de urgență

Imagini surprinse miercuri în Sri Lanka fac înconjurul internetului, multe dintre ele fiind postate pe rețelele de socializare.

După ce Gotabaya Rajapaksa a reușit să fugă din țară, presa internațională a scris că premierul Ranil Wickremesinghe a fost desemnat președinte interimar. Wickremesinghe a declarat miercuri starea de urgență.

author avatar
Andrei Coman