AcasăȘTIRI EXTERNESistemul Dominion, noua obsesie a lui Trump

Sistemul Dominion, noua obsesie a lui Trump

Este noul unghi de atac al președintelui în exercițiu pentru a denunța furtul” alegerilor prezidențiale americane:  software-ul electoral Dominion ar fi șters sau reatribuit rivalului Joe Biden milioane de voturi destinate lui Trump.

În 2016, Dominion nu i-a pus nici o problemă republicanului Donald Trump care a câștigat în fața candidatei democrate Hillary Clinton. Acum, președintele înfrânt schimbă foaia.

Ce este Dominion?

Dominion Voting Systems este o companie canadiană fondată în 2003 cu sediul SUA în Denver, Colorado. Specializată în tehnologie electorală, furnizează autorităților locale mașinile și software-ul asociat pe care mulți americani îl folosesc pentru a vota. Potrivit unui studiu al Wharton School of Business de la Universitatea din Pennsylvania, tehnologia sa a interacționat cu mai mult de 71 de milioane de alegători americani în 2016, într-un total de 1.635 de comunități. Și la acea vreme, utilizarea software-ului nu părea să-l deranjeze pe Trump, care adunase  306 de alegători împotriva a 232 pentru Hillary Clinton. Dominion este al doilea cel mai mare furnizor din America, în spatele companiei Election Systems & Software. Trump a  transmis într-un tweet, cu majuscule, informații de la conservatorul One America News Network (OANN) conform cărora software-ul Dominion „a șters 2,7 milioane de voturi Trump în toată țara” și că sute de mii de voturi destinate lui fuseseră realocate lui Biden în  mai multe state, folosind tehnologia Dominion. În această duminică, președintele a scris în cele din urmă că „Joe Biden a câștigat”, dar numai pentru a repeta, în aceeași frază, că „alegerile au fost trucate”. Și pentru a clarifica câteva ore mai târziu că nu a recunoscut victoria democratului în vârstă de 77 de ani. „A câștigat doar în ochii presei care au răspândit știri false”. Nu voi ceda NIMIC. Mai sunt multe de făcut. Această alegere a fost FALSĂ.”

China, Venezuela – fumigenele lui Rudy Giuliani

Echipa Trump s-a bazat pe aceste “informații” legate de Dominion pentru a atesta frauda electorală la scară largă pe care o denunță fără dovezi concrete. Începând cu avocatul personal al președintelui, Rudy Giuliani, care a declarat pe un alt canal conservator, Fox News, că Dominion este „o afacere de stânga radicală”. „O companie străină, care are legături foarte strânse cu Venezuela și, prin urmare, cu China, și utilizează software de la o companie venezueleană care a fost folosită pentru a fura alegeri în alte țări”, a spus el, printre  alte acuzații cu accente conspirative. Același Giuliani a afirmat că a primit o declarație pe propria răspundere de la “cineva din interiorul” Dominion care susține că s-au numărat loturi de voturi „false” pro-Biden.  Avocatul nu a prezentat nicio dovadă. Dominion Voting Systems s-a apărat într-un comunicat de presă împotriva oricărui eșec al software-ului său. Evocă „erori umane” în procesarea datelor din „anumite județe”, în special Michigan, dar asigură că aceste incidente izolate au fost rezolvate rapid. OANN, care a difuzat o mulțime de dezinformări electorale de la ziua alegerilor, potrivit CNN,  nu a postat o versiune digitală a raportului despre Dominion, pretinzând că așteaptă o anchetă de „format mare” programată să fie difuzată 21-22 noiembrie, fără a specifica detalii. Cu alte cuvinte, One America susține că are dovada unei fraude electorale majore, dar alege să stea pe alături mai mult de o săptămână. O strategie de neînțeles chiar și pentru fanii lui Trump: dacă președintele deține dovezi de fraudă electorală, de ce nu le scoate la iveală? Răspunsul e simplu: nu le are , dar joacă la cacealma. Până când?

author avatar
Radu Jacotă Redactor
538 afisari

2 COMENTARII

  1. Nu am vazut in viata mea un spart si un sorosist atat de scârbos ca Radu jacota asta. Oare nu il vedeți ca mizeria asta nu are ce sa caute la un ziar care se cheamă național? Cand el o năpârcă ce o vinde si pe ma-sa doar ca sa născut in România. Dati afara lighioana de la național

  2. Băi, nefericitule, băi, Japiță, ițele Dominion duc până la Killary Clinton și Pelosi. Asta nu-ți spune nimic? De ce amesteci 2016 cu 2020? Acum patru ani, ” demon rat ” – ii lui Killary au stat prea liniștiți, crezând că hoața de Killary va ieși biruitoare și făcând bășcălie de Trump, zugrăvindu-l în del și chip. Și și-au luat-o peste rât,rău de tot. Patru ani au schelălăit, încercând un impeachment bazat pe falsuri și sperjur de la un capăt la altul. Au supt-o și aici. Tot de mai bine de patru ani – și până azi – împreună cu o media GLOBALĂ aservită, îl prezintă pe Trump ca pe bau-bau al democrației americane și mondiale, rasist, sexist etcetera. Peste toate astea, nemaivrând ” surprize ”, au pus ” Dominion ” la treabă – pe lângă morții care au votat, unii celebri. Și în ciuda a peste patru ani de deminizare și batjocură din partea asasinilor mondiali, și cu tot furtul, Trump a luat, la aceste alegeri, cu NOUĂ MILIOANE mai multe voturi decât în 2016. Și tu, Japiță, vrei să spui că un moșulache putred de corupt, senil, care nici campanie electorala nu și-a făcut, ascunzândus-se în buncăr (covidu’, cică), ăsta a câștigat alegerile?! Mă, boule, măăă! ” I don’t need your votes to win ”. Pe ce se baza Biden când spunea asta? P. S. Manifestanți pro-Trump sunt bătuți cu sălbăticie de către teroriștii de la BLM și Antifa. Ești mulțumit, Japiță? Ăstora le faci tu sugiuc?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger