AcasăȘTIRI EXTERNESisteme Patriot pentru Ucraina. Avertisment de ultimă oră al Kremlinului pentru SUA

Sisteme Patriot pentru Ucraina. Avertisment de ultimă oră al Kremlinului pentru SUA

Rusia a declarat miercuri că sistemele americane de apărare antirachetă Patriot ar fi o țintă legitimă pentru loviturile rusești împotriva Ucrainei, în cazul în care Statele Unite ar autoriza livrarea acestor arme pentru a sprijini Kievul.

 

Washingtonul finalizează planurile de a trimite sistemul de apărare antirachetă Patriot în Ucraina, o decizie care ar putea fi anunțată chiar în această săptămână, au declarat marți trei oficiali americani.

„Cu siguranță” o țintă pentru Rusia

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că sistemele Patriot ar fi „cu siguranță” o țintă pentru Rusia, dar că nu va comenta informațiile neconfirmate din presă.

Patriot este considerat a fi unul dintre cele mai avansate sisteme de apărare aeriană ale SUA, inclusiv împotriva avioanelor, rachetelor de croazieră și rachetelor balistice. Acesta include de obicei rachete împreună cu radare și alte vehicule de sprijin.

Pentagonul afirmă că recenta creștere a numărului de atacuri cu rachete ale Rusiei în Ucraina este parțial menită să epuizeze rezervele de apărare aeriană ale Kievului, astfel încât să poată domina cerul deasupra țării. Din acest motiv, Statele Unite și aliații săi au livrat mai multe sisteme de apărare aeriană pentru Kiev.

Pentru Statele Unite, aceasta a inclus sistemele de apărare aeriană NASAMS, despre care Pentagonul spune că au interceptat fără probleme rachetele rusești din Ucraina. Washingtonul a oferit până acum Ucrainei 19,3 miliarde de dolari în asistență militară de la începutul conflictului.

author avatar
Tudor Borcea
560 afisari

9 COMENTARII

  1. Murikanii se cam joaca cu cwrul pe langa p00la sculata. Sa nu se lase cu penetrare fara alifie, ca o sa-i cam doara…

  2. Dacă în războiul din Irak „patrioatele” amerikane n-au reușit să protejeze Israelul de rachetele Kub fabricate în Russia pe vremea lui Pazvantie Chiorul, nici acum nu vor proteja ukrania de modernele rachete rusești. Așa cum și rachetele amerikane Tomahawk au căzut alandala în Irak datorită sistemului rusesc de bruiaj Avtobaza pe care nu se știe de unde îl avea Saddam Husein.

    • Important e gestul
      Si mai important e ca Afganistanul s-a mutat la portile Rusiei . Fiecare isi probeaza armamentul inclusiv europenii , pana si Australienii
      Lumea se intreaba daca nu e un aranjament intre USA si Rusia
      Ceilalti stau la rand sa cumpere armament de la USA

  3. a fost un articol acum citeva luni de zile ca israelul nu se amesteca. ca nu le da „iron dome” la ukronazisti. interesant.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger