AcasăȘTIRI EXTERNESiria, atacată de Israel! Bombardamente puternice asupra capitalei Damasc - VIDEO

Siria, atacată de Israel! Bombardamente puternice asupra capitalei Damasc – VIDEO

Premieră după războiul cu Hamas. Israel bombardează Siria să priceapă Iranul

Tir cu rachete asupra orașului Damasc! Presa din Siria afirmă că apărarea antiaeriană a țării a interceptat rachete israeliene deasupra părții de sud a Damascului. Din fericire, nu au fost raportate victime, ci doar pagube materiale.

Atacul cu rachete, interceptat luni noapte în jurul orei 23.18, a vizat locuri din suburbia al-Kiswah, la sud de Damasc, despre care se scrie că găzduiește baze iraniene, potrivit timesofisrael.com.

Atacul a vizat bazele militare din sudul Damascului

„La exact 23:18 în această seară (luni seară, n.r.), israelienii au desfășurat o agresiune aeriană din direcția Platoului Golan, vizând unele puncte la sud de orașul Damasc, iar sistemul nostru de apărare aeriană a doborât majoritatea dintre rachete”, a declarat o sursă militară siriană, citată de agenția de presă SANA.

Rapoartele din presă au transmis, cu câteva ore înainte de atacul cu rachete, că s-au auzit explozii puternice în zonă.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului susține că atacul aerian a vizat locuri din zona rurală a Damascului, unde sunt active mișcarea de rezistență Hezbollah, din Liban, și unitățile de apărare aeriană siriene.

Israel a atacat Siria pentru a 13-a oară în 2022!

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a precizat că acesta este cel de-al 13-lea atac israelian asupra Siriei de la începutul anului. Atacul Israelului a avut loc la mai puțin de trei săptămâni după ce cel puțin trei persoane au fost ucise într-un raid aerian israelian de la periferia Damascului.

Israelul țintește frecvent pozițiile militare din interiorul Siriei, în special pe cele ale mișcării de rezistență Hezbollah, care a jucat un rol-cheie în a ajuta armata siriană să lupte cu teroriștii susținuți de străini.

author avatar
Andreea Vlad