AcasăȘTIRI EXTERNE„Sinucidere strategică a SUA” în Ucraina / Zelenski, târât spre eșec

„Sinucidere strategică a SUA” în Ucraina / Zelenski, târât spre eșec

„Sinucidere strategică a SUA” în Ucraina. Washingtonul repetă greșelile din Orientul Mijlociu / Zelenski, târât spre eșec / Foto: printscreen

Repetând aceleași greșeli în Irak, Afganistan, Libia și Siria, în Ucraina, pare inevitabil ca SUA și aliații săi să se confrunte cu un nou eșec rezultat din obsesia lor ideologică, susține un editorial publicat de Sabah.

După ce au eșuat complet în războaiele din Orientul Mijlociu, americanii au trimis în Ucraina nu numai armele lor ineficiente, ci și gândirea și strategia lor inadecvată. Dar, indiferent de ceea ce fac, șansele lor de a câștiga împotriva Rusiei sunt foarte reduse, scrie editorialistul Bercan Tutar.

„Sinucidere strategică”

Joi a fost cea de-a 330-a zi a războiului care a început la 24 februarie 2022. După o scurtă retragere, Rusia a început să se redesfășoare și apoi să ia măsuri pentru a permite pacea. Rușii se îndreaptă spre Bahmut, singurul loc din Donețk pe  care nu l-a cucerit, controlând orașul Soledar din apropiere de Bahmut.

Cu toate acestea, faptul că Rusia a renunțat la asediul Kievului și s-a concentrat pe controlul regiunilor rusofone i-a făcut pe liderul ucrainean Volodimir Zelenski și SUA să aibă vise false.

Încurajate de acțiunea militară precaută a Rusiei, Statele Unite au pus imediat în aplicare în Ucraina strategia lor nereușită în războiul împotriva terorismului. Potrivit expertului american Brandon J. Weichert și altor experți, actuala administrație Joe Biden calcă în Ucraina pe urmele mortale ale propagandei de război anterioare, care s-a dovedit a fi un eșec în Afganistan și Irak,

În timp ce Rusia urmărește o strategie militară care acordă prioritate obiectivelor sale politice, SUA este inadecvată atât în ceea ce privește conducerea militară, cât și cea politică.

De îndată ce a început războiul din Ucraina, primul obiectiv al Statelor Unite a fost acela de a-și mobiliza aliații din NATO pentru a respinge invazia rusă. A fost o strategie sensibilă și a funcționat. Forța rusă de 160 de mii de soldați nu a putut cuceri Kievul.

După ce guvernul lui Volodimir Zelenski a supraviețuit, cursul rațional de acțiune ar fi fost să se așeze la masa negocierilor. Cel puțin libertatea Ucrainei de Vest putea fi garantată. Provinciile rusofone din estul Ucrainei și Crimeea ar fi fost lăsate rușilor.

Cu toate acestea, atunci când SUA și-au atins primul obiectiv, și-a mărit și mai mult așteptările. Rusiei i s-a cerut să părăsească nu doar Donețk și Lugansk (Donbas), ci și Crimeea. Mai departe, Statele Unite au început să exprime cereri maximaliste, cum ar fi schimbarea regimului de la Moscova, judecarea lui Putin ca criminal de război și dezintegrarea Rusiei, ultimele trei fiind văzute în unele întâlniri care au avut loc în Polonia .

Cu toate acestea, aceste cereri sunt lucruri care se pot întâmpla doar cu un război mondial total. Nu este nici măcar o garanție. Drept urmare, fanteziștii americani recurg la sinucidere strategică pe baza acestor vise grosiere. S-au înșelat pe ei înșiși, au înșelat europenii și Ucraina.

Zelenski, târât într-un război „imposibil de câștigat”

Afirmând că și Rusia a fost înșelată, Vladimir Putin a declarat, la cea de-a 80-a aniversare a spargerii asediului Leningradului: „Am avut răbdare din 2014, am încercat să ajungem la un compromis de mult timp. Acum se dovedește că am fost înșelați. Nu este prima dată când am fost înșelați. Cu toate acestea, am încercat să rezolvăm această situație în mod pașnic. Am făcut tot posibilul să o rezolvăm, acum s-a dovedit a fi absolut imposibil”.

Pe scurt, unele medii geopolitice din SUA l-au târât pe Zelenski într-un război imposibil de câștigat împotriva unei Rusii înarmate nuclear. Acum, lumea se concentrează asupra a două opțiuni, altele decât pacea, care devine din ce în ce mai imposibilă.

Fie SUA și aliații săi vor realiza un miracol în Ucraina. Fie rușii vor zdrobi Ucraina și apoi vor rupe alianța NATO. Astfel, poziția strategică a SUA în Europa se va sfârși și va apărea o nouă ordine mondială, posibil cu mai multe centre de putere în afara Statelor Unite.

author avatar
Tudor Borcea
2.182 afisari

28 COMENTARII

    • ukraina iudaica sa dispara. la fel si iudeii amerloci si cei din conducerea nato. nazistii au facut bine ca au luptat contra bolsevicilor, iobagule.

    • Rusia vrea sa pastreze Crimeea, Lugansk, Donetz si Donbas adica 20$ din teritoriul Ucrainei unde se gaseste 80% din industrie. USA poate lua restul si sa aduca cowboi sa pasca vite acolo.

  1. eu nu cred ca e vorba de victorii sau esecuri , scopul , este mentinerea a cat mai multe focare de razboi din care profita marile puteri , care pot conduce mai usor popoare slabite si clienti de armament . restul sint fente pentru fraieri sa flecareasca pe la tv si nu numai . la sienen este serial ca cele mexicane cu sute de episoade .

    • @12.59
      Asa este cum spui, dar faptul ca au murit asa multi tineri este de neiertat, NU UITA NIMENI.
      Daca ar fi doar asta, dar sunt mai multe:
      -Toate tarile europene distruse economic, cam 2000 de miliarde de euro „evaporati”.
      -Toti europenii prin taxe ascunse si „inflatie” platesc kk-ului din ucraina armamentul, armament care nu este gratis, americanii vor banii!
      Ne-au distrus americanii astia, ei au facut „maidanul” , Nuland (secretar de stat in SUA, aia care a spus „fuck UE”) impartea gogosi si … bani in 2014 in ucraina, multe miliarde de dolari .
      Sa le stea in gat americanilor, sa primeasca ce merita cu adevarat: prabusirea imperiului, cu 250 de baze militare in toata lumea si 30000 de miliarde de dolari datorie.
      Sa-i ia GAIA!

    • Ba , Gelule , mare prost mai esti …! Tudor Borcea scrie ce a spus Tutar Bercan , daca sunt amandoi T.B inseamna ca lipseste Traian Basescu din ecuatie . Ie ca suntara distiept ?

  2. Propagandă ieftină, marca „Russia Today”! Adică ocupă teritorii, le proclamă a fi anexate și cere recunoașterea lor internațională a anexării? E de noaptea minții! Weichert e doar unul dintre tembelii de serviciu.

    Uniunea Sovietică s-a dezintegrat în 3 (trei) zile. Sper ca recordul să fie bătut de dezintegrarea Federației Ruse. Începutul e greu, până când de pun în mișcare de 68 de republici și regiuni, care să-și proclame autonomia reală!

  3. Anonimostane ,nu mai muri de grija Rusiei ,uiti ca Americanistanul e format din 50 de placi tectonice imbinate foarte fragil.Siberienii caliti in ger si gheturi sunt mai destepti si mai sanatosi decat consumatorii de prafuri de pe malul Potomacului.Au castigat razboaiele cu Napoleon si Hitler.Lasa indoctrinarea si mai invata.

    • Vegetarea, la stadiu de primat, nu e semn de rezistență, ci de idioțenie. Sau, mai pe românește: de îndobitocire!

      Au câștigat războiul contra lui Hitler doar pentru că lumea occidentală i-a sprijinit. Ai auzit de legea Land Lease, care a schimbat masiv situația? Printre altele americanii au transferat URSS 400.000 de jeep-uri, 13.000 de tancuri și 14.000 de avioane, precum și arme, muniție, tehnică militară. Așa că mai citește, analfabetule!

  4. NU-S RUSOFON !,DAR DUPA EFECURILE REPETATE ALE SAMSARILOR AMERICANI ,DUPA RAHATUL DIN AFGANISTAN !,AU STARNIT ALT RAHAT IN UCRAINA !,ABIA ASTEPT SA VAD @ JIGODII CU BOTUL PE LABE : RAMOLITUL BIDEN SI LEPRA ZELINSKY.

  5. Alimentarea cu arme si bani a Ucrainei este chiar penibila. Dar pe langa asta americanii incearca sa ii aduca de partea lor pe aliatii rusilor oferindu-le promisiuni de tot felul. China, India, arabii, africanii. Daca reusesc Rusia va ramane izolata si s-ar putea sa piarda. Daca nu reusesc america va deveni mai putin relevanta in lume, si economic si militar. Si asta ar fi cel mai bun rezultat daca te uiti la ideologia spre care se indreapta america: LGBQ, vaccinari, rasism, dictatura mondiala.

  6. Fascistii ukrainieni au alungat pe fostul presedinte Yanukovich,cu ajutorul sionistilor blestemati!
    Cu o falsa revolutie cum a fost si in colonia Romania!
    Jegu’ de actor de doi bani,jidovul zelenskili o sa piarda ajutorul satanistilor m ue si s ua si tatál lor israel,satana cel mare!
    Sa ne fereasca Bunul Dumnezeu,sa castige ucraina!
    Lucrul asta ar da un mare avant blestematilor de satanisti!

  7. Bercan Tutar este poet , jurnalist si analist politic . Are 53 de ani , s-a nascut in Agiri , are origini kurde ( Kurdistanul de Nord ) . Locuieste in Istanbul , Turcia , are articole miercurea si duminica in ziarul Sabah . Fiecare e liber sa-si exprime opiniile , articolele sale sunt pe placul unora si denigrate de altii , nu inseamna ca este detinatorul adevarului absolut . Se vede de la o posta ca este partizan cu una din tabere , omul nu e cu doua fete , si-a asumat conditia si numai timpul o sa decida cata dreptate are in ceea ce scrie in analizele lui .

  8. Cea mai tare faza e de cand nazistii aia banderisti de ukro-na-zi, si toata gasca azovista-banderista a pitikului cirkar de zdreanta de zdrelinski de la Kiev a pierdut orasul Soledar, nu mia zic nimic de cat de tari sunt ei in klanta 🙂 Iar despre faptul ca au pierdut numai in Soledar cam 100 de mii de ukro-na-zi numai pe site-urile alternative poti sa citesti, pe mainstream ko-media nazista occidentala se tace malc despre acest mic amanunt semnificativ 🙂 Ha ha ha 🙂 Muriti, bai crminalilor ukro-na-zi, ca cica oricum sunteti prea multi, deja din 44 de milioane de salbatici de acolo, cam 20 de milioane au si sters-o, si inca nu a trecut 1 an de razboi rusnac ukro-nazi vs. rusnac salbatic 🙂 Ha ha ha 🙂 Bai tampitilor de nazisti de la Kiev, daca v-a mancat, si daca l-a mancat in kurkubeu pe pitikul narcisist de zdrelinski, sa va vanda ca boi, vacii si vitele la kilogram, adica ca si carne de tun gata ambalata, asa va trebuie 🙂 Si sa nu uitati sa luptati pana la ultimul ukro-na-zi, ca de altfel, toti tefeleii care numai makane vrezi si uscate despre voi pe fakebook si twatter, pe ia ii doare fix in karici de voi, bai asa e, daca esti un ukro-na-zi prost d emic, cand cresti un ukro-na-zi mare numa` te joci, si vin rusnacii salbatici si va rezolva 🙂

  9. DISPARITIA UKROPIEI NAZISTE INSEAMNA SUPRAVIETUIREA ROMANIEI CA STAT DE SINE STATATOR DAR SI RECUPERAREA TERITORIILOR ROMANESTI ISTORICE FURATE DE STALIN VIA UKROPIA NAZISTA…HERTA…..NORDUL BUCOVINEI…SUDUL BASARABIEI (BUCEAG)…DOAMNE AJUTA….

  10. Acolo unde isi baga nasul unchul sam, e clar un esec. Nimeni nu invata nimic din greseli; de aceea le repeta.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger