AcasăȘTIRI EXTERNESingura regină care domnește după moartea Reginei Elisabeta a II-a. Relația specială...

Singura regină care domnește după moartea Reginei Elisabeta a II-a. Relația specială dintre cele două

reginaSingura regină care domnește după moartea Reginei Elisabeta a II-a. Relația specială dintre cele două

După moartea reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, Margrethe a II-a a Danemarcei a devenit singura regină în viață din lume.

Suverana în vârstă de 82 de ani, născută în Australia, este acum al doilea cel mai longeviv monarh din lume, după Hassanal Bolkiah, sultanul din Brunei. Dar regina Margrethe este un monarh modern, notează Vogue, fiind o mare iubitoare de distracție.

Regina Margrethe a II-a a Danemarcei era verișoara reginei Elisabeta a II-a

Margrethe a II-a a Danemarcei fumează și poartă ținute îndrăznețe și vibrante, încălcând codul regal. Regina danezilor e o figură a stilului necunoscut, după cum notează editorii de modă.

Regina Margrethe a avut o relație strânsă cu regina Elisabeta a II-a și a fost primul oficial internațional care a adus un omagiu Majestății Sale.

Ambele regine sunt stră-strănepoate ale Reginei Victoria – ceea ce le face verișoare de gradul al treilea. În luna mai, Margrethe a declarat pentru un post de televiziune din Marea Britanie că regina Elisabeta a II-a, care era cu 14 ani mai mare decât ea, a fost o „inspirație uriașă” pentru ea.

Cele două se adresau una celeilalte cu „Lilibet” și „Daisy”. Monarhul danez este cunoscut ca „mătușa Daisy” de mulți membri ai familiei ei, deoarece a fost numită după bunica ei, Prințesa Margareta a Suediei, iar numele ei este similar cu cuvântul nordic pentru margaretă.

Monarhul danez și-a sărbătorit Jubileul de Aur

Pe cele două regine le leagă, de asemenea, și pasiunea comună pentru câini. În timp ce regina Marii Britanii și-a primit primul corgi în copilărie, răposatul soț al lui Margrethe, Prințul Henrik, a fost cel care i-a oferit primul teckel.

Familia regală daneză, inclusiv prințesa Mary, născută în Hobart, a împărtășit o legătură strânsă cu regina Elisabeta, potrivit Daily Mail. În februarie, Margrethe și Mary s-au întâlnit cu Kate Middleton și i-au bun venit oficial la Copenhaga. De asemenea, Mary a participat anterior la cursa de cai Royal Ascot cu Regina și Prințul Edward.

Regina Margrethe a II-a a Danemarcei și-a sărbătorit recent Jubileul de Aur, cu festivități reduse din cauza decesului reginei Angliei. Suverana daneză se află de 50 de ani pe tron. La eveniment au fost prezenți membri regali din Norvegia, Grecia, Suedia și alte țări, alături de demnitari europeni de prim rang. Regina Margrethe a II-a a ținut, de asemenea, un minut de reculegere, din respect pentru regretata Regină Elisabeta a II-a.

author avatar
Andreea Vlad