AcasăȘTIRI EXTERNESindicat la bară. Stripteuzele din Los Angeles introduc o premieră în SUA

Sindicat la bară. Stripteuzele din Los Angeles introduc o premieră în SUA

ŞOC pe scena politica, la cel mai înalt nivel: ministru DEMIS, pentru că ar fi atins coapsa unui tânăr

Stripteuzele de la un club din Los Angeles au lansat miercuri o procedură pentru a intra într-un sindicat, pe fondul unei creșteri majore a sindicalismului în SUA. Numărul de depuneri de dosare pentru a crea un sindicat a crescut cu 56% în perioada octombrie 2021-iunie 2022 față de anul precedent

Dansatoarele de la Star Garden Topless Dive Bar au depus o petiție pentru a fi reprezentate de un sindicat pentru profesioniștii din domeniul divertismentului, numit Actors’ Equity, o premieră.

Asigurări de sănătate, indemnizații pentru accidente de muncă

„Ne place ceea ce facem”, a declarat Velveeta, una dintre stripteuze, într-un comunicat al Actors’ Equity. „Ne-am bucura și mai mult de munca noastră dacă am avea o protecție socială minimă”. Sindicatul reprezintă deja 51.000 de artiști și profesioniști din domeniul divertismentului din Statele Unite, mulți dintre ei din zona Los Angeles, California.

În timp ce unele aspecte ale meseriei de stripteuză sunt unice, „ele împărtășesc multe lucruri cu alți membri Equity care dansează pentru a-și câștiga existența”, a declarat Kate Shindle, președintele sindicatului, în comunicat.

Ea a spus că stripteuzele suferă de nereguli în ceea ce privește plata veniturilor lor, precum și de faptul că sănătatea și siguranța lor sunt uneori compromise, scrie Le Journal de Montreal.

„Vor asigurări de sănătate și alte drepturi, cum ar fi indemnizații pentru accidente de muncă. Ele au nevoie de protecție împotriva hărțuirii sexuale, a discriminării și a concedierii abuzive”, a adăugat Kate Shindle.

Dansatoarele au depus miercuri o petiție la agenția federală pentru dreptul muncii (NRLB), care trebuie să organizeze acum un vot pentru cele aproximativ 30 de stripteuze din club. În cazul în care există o majoritate, Equity va putea să înceapă negocierile contractuale cu managementul Star Garden în numele dansatoarelor.

Între timp, acestea plănuiesc să picheteze în fața barului, situat în North Hollywood, pentru a-i avertiza pe clienți de acțiunea lor.

Un sindicat, numit Exotic Dancers Union, a fost creat în 1996 într-un club de striptease din San Francisco, care s-a închis în 2013. Sindicatul Actors’ Equity nu a avut niciodată stripteuze în rândurile sale.

Sindicalismul este în creștere în SUA, ajutat de victorii simbolice la cafenelele Starkbucks și la un depozit Amazon. Numărul de depuneri de dosare pentru a crea un sindicat a crescut cu 56% în perioada octombrie 2021-iunie 2022 față de anul precedent, potrivit cifrelor agenției federale NRLB.

author avatar
Tudor Borcea