AcasăȘTIRI EXTERNESilvio Berlusconi s-a dezis de Vladimir Putin. Ce a spus fostul premier...

Silvio Berlusconi s-a dezis de Vladimir Putin. Ce a spus fostul premier italian despre liderul rus

putin-berlusconiSilvio Berlusconi s-a dezis de Vladimir Putin. Ce a spus fostul premier italian despre liderul rus

Silvio Berlusconi s-a arătat „profund dezamăgit şi îndurerat de comportamentul lui Vladimir Putin”, de care a fost apropiat, dar care şi-a asumat „o responsabilitate foarte serioasă în faţa lumii întregi” atacând Ucraina.

„Nu pot şi nici nu vreau să ascund că sunt profund dezamăgit de comportamentul lui Vladimir Putin, care şi-a asumat o responsabilitate foarte serioasă în faţa lumii întregi”, a afirmat el la Roma, în cadrul unei întâlniri publice a partidului său Forza Italia, care face parte din coaliţia largă ce sprijină guvernul condus de Mario Draghi.

Berlusconi îl invitase pe Putin la vila sa

„L-am cunoscut în urmă cu douăzeci de ani şi mi s-a părut întotdeauna un democrat şi un om al păcii”, a continuat miliardarul în vârstă de 85 de ani, care a fost de trei ori şef de guvern între 1994 şi 2011.

Silvio Berlusconi s-a abţinut până acum să-l critice public pe preşedintele Rusiei. Până la războiul din Ucraina, cei doi au fost buni prieteni. Italianul chiar l-a invitat pe liderul de la Kremlin în vacanţă în vila sa luxoasă din Sardinia.

„În faţa ororii masacrelor civililor din Bucea şi din alte localităţi, adevărate crime de război, Rusia nu îşi poate nega responsabilităţile”, a mai acuzat fostul premier italian.

Altfel, în Odesa a fost declarată stare de asediu. În același timp, după retragerea forțelor ruse din nordul Ucrainei, continuă să iasă la lumină ororile comise în localitățile ocupate. La Makariv, oraș din regiune Kievului, primarul spune că rușii au omorât peste 130 de civili și au distrus complet aproape jumătate de oraș.

author avatar
Andrei Ștefan
371 afisari

3 COMENTARII

  1. Bunga-bunga.
    Mai crede cineva că astfel de oameni iau vreo hotărîre, sînt de capul lor.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger