AcasăȘTIRI EXTERNESilvio Berlusconi, achitat într-un nou proces din scandalul „bunga bunga“. De ce...

Silvio Berlusconi, achitat într-un nou proces din scandalul „bunga bunga“. De ce era acuzat

silvio berlusconiSilvio Berlusconi, achitat într-un nou proces din scandalul „bunga bunga“. De ce era acuzat

Fostul premier italian Silvio Berlusconi a fost achitat miercuri de un tribunal din Milano într-unul din procesele din scandalul Rubygate, în care era acuzat că a mituit participantele la petrecerile „bunga bunga” pentru ca acestea să păstreze tăcerea asupra celor petrecute acolo.

Acesta este unul din seria de procese deschise în urma acuzaţiilor că Berlusconi, când era prim-ministru, a plătit o prostituată minoră, marocana Karima El Mahroug (cunoscuta ca „Ruby”) pentru relaţii sexuale, potrivit Agerpres.

Berlusconi era acuzat că plătea femeile să depună mărturie falsă

În acest dosar, Berlusconi a fost acuzat de un tribunal din Milano că a plătit femeile participante să depună mărturie falsă în faţa instanţei.

În urma petrecerilor „bunga bunga”, pe care fostul premier acum în vârstă de 86 de ani le denumeşte „petreceri elegante”, a fost deschis un prim proces în care Berlusconi a fost acuzat de abuz de putere şi incitare la prostituţie cu minori. El a fost iniţial condamnat la 7 ani de închisoare cu executare şi i s-au restrâns drepturile politice, dar a fost achitat de Curtea Supremă în anul 2015, care a admis că la momentul faptei el nu ştia că Ruby avea vârsta de doar 17 ani.

Însă din acel dosar au rezultat şi alte procese paralele. Astfel, în procesul ‘Ruby Bis’, trei dintre colaboratorii lui Berlusconi au primit condamnări pentru proxenetism. Sentinţa anunţată miercuri a venit în procesul ‘Ruby Ter’, în care fostul premier era acuzat că a plătit femeile participante la acele petreceri să depună mărturie falsă în faţa instanţei.

Dar judecătorul a considerat că „fapta nu există”, adică nu a fost probată acuzaţia, iar odată cu Berlusconi au fost achitate şi circa 20 de femei care au participat la petrecerile „bunga bunga”, inclusiv Ruby, în total fiind achitate 29 de persoane.

author avatar
Andreea Vlad