AcasăȘTIRI EXTERNEȘi spune că a rezolvat coronavirusul. China anunță zeci de noi cazuri...

Și spune că a rezolvat coronavirusul. China anunță zeci de noi cazuri de Covid-19

Și spune că a rezolvat coronavirusul. China anunță zeci de noi cazuri de Covid-19

China a raportat 76 de noi pacienți Covid-19 luni, 26 iulie, un număr record din ianuarie, majoritatea cazurilor fiind înregistrate într-o provincie care se învecinează cu Shanghai, cel mai populat oraș din țară (26 de milioane de locuitori).

Prima țară care s-a confruntat cu coronavirusul la sfârșitul anului 2019, gigantul asiatic a eradicat aproape total boala pe teritoriul său din primăvara anului 2020, iar viața în China a revenit în mare măsură la normal.

Mii de persoane, plasate în izolare

Un succes obținut datorită în special depistărilor masive, închiderilor stricte sau plasării obligatorii în carantină a tuturor persoanelor care vin din străinătate. Dar sursele sporadice de contaminare persistă.

39 din cei 76 de noi pacienți anunțați de Ministerul chinez al Sănătății au fost identificați în Jiangsu, o provincie situată la nord de Shanghai, în estul Chinei. Mii de locuitori din Nanjing, capitala provinciei, se află în prezent în izolare după descoperirea recentă a unui focar epidemic pe aeroportul său.

Și de duminică, cei 9,2 milioane de oameni care trăiesc în această metropolă trebuie să fie supuși unui al doilea test de screening pentru a se identifica pacienții care ar putea prezenta simptome mai târziu decât de obicei, scrie Le Figaro.

Recunoaștere facială

China urmează o politică de toleranță zero față de virus și se grăbește să oprească noi focare, într-un moment în care varianta Delta, mai contagioasă, se dezlantuie în India și Birmania vecine.

Un mic oraș chinez de la granița cu Birmania folosește astfel camere de recunoaștere facială pentru a monitoriza mișcările locuitorilor săi și pentru a eradica un mic focar de Covid-19.

 

author avatar
Tudor Borcea
201 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger