AcasăȘTIRI EXTERNEȘi abia s-a strigat „victorie!” în cazul George Floyd. Poliția din Ohio...

Și abia s-a strigat „victorie!” în cazul George Floyd. Poliția din Ohio a împușcat mortal o adolescentă afro-americană

Și abia s-a strigat „victorie!” în cazul George Floyd. Poliția din Ohio a împușcat mortal o adolescentă afro-americană

Poliția din Columbus, Ohio, a ucis, marți, o adolescentă de culoare cu care s-a confruntat, în timp ce aceasta s-a aruncat asupra a două persoane înarmată cu un cuțit, potrivit autorităților.

Incidentul, care a stârnit proteste de stradă în cel mai mare oraș din Ohio, a survenit în timp ce națiunea americană urmărește febril verdictul de vinovăție pronunțat de un juriu din Minneapolis împotriva fostului polițist Derek Chauvin, acuzat că l-a ucis pe afro-americanul George Floyd.

Șeful poliției din Columbus, Michael Woods, a declarat că ofițerii implicați răspundeau la un apel de urgență 911 de la cineva care raportase o tentativă de înjunghiere într-o casă din partea de sud-est a orașului.

La sosire, polițiștii s-au confruntat cu o scenă haotică, cu mai multe persoane aflate pe o peluză, unde o adolescentă care agita un cuțit a atacat o femeie. Aceasta a căzut pe spate, moment în care agresoarea s-a aruncat asupra altei femei.

Redifuzarea camerelor de supraveghere arată că a doua victimă se împiedică și se lovește de o mașină parcată pe alee, în timp ce tânăra cu cuțitul ridică arma albă ca și cum ar fi fost pe cale să o înjunghie, moment în care un ofițer de poliție deschide focul.

Adolescenta se prăbușește imediat în fața mașinii, iar arma, care pare a fi un cuțit de bucătărie, este văzută întinsă pe trotuar lângă ea, în timp ce un ofițer se apleacă asupra ei pentru a-i oferi ajutor medical.

Tânăra care a fost împușcată mortal a fost identificată ca Makiyah Bryant, în vârstă de 16 ani. Ofițerul care a deschis focul nu a fost identificat, dar este alb, șeful poliției declarând că va fi suspendat din funcție, în așteptarea unei anchete, scrie Reuters.

Woods a declarat că Biroul de Investigații Criminale din Ohio (BCI) a deschis o anchetă asupra cazului. Directorul pentru siguranță publică al orașului, Ned Pettus, Jr., a făcut un apel la calm pe măsură ce ancheta se desfășoară și faptele ies la iveală în ceea ce el a numit o „devastatoare” pierdere de viață omenească.

Scandal într-o familie de plasament

„Răspunsurile rapide nu pot veni cu prețul răspunsurilor precise”, a spus Pettus la o conferință de presă târzie cu șeful poliției și primarul. „BCI va desfășura o anchetă complet independentă, care va fi făcută publică. Dacă un ofițer a încălcat politica sau legea, după caz, va fi tras la răspundere””

Primarul Andrew Ginther a declarat că o examinare inițială a filmărilor a arătat că ofițerul care a deschis focul „a luat măsuri pentru a proteja o altă tânără din comunitatea noastră”.

„Dar încă o fată tânără nu va veni acasă în seara asta”, a spus el. „Cer tuturor să se roage pentru pace. În această seară ne rugăm pentru această familie, ne rugăm pentru acest oraș și ne rugăm pentru vecinii noștri”.

O femeie identificată de Columbia Dispatch ca mătușa fetei ucise, Hazel Bryant, a declarat ziarului că adolescenta locuia  într-o familie de plasament și că a fost implicată într-o altercație cu cineva din reședință.

author avatar
Tudor Borcea
375 afisari

1 COMENTARIU

  1. 1. Oferta de succes: oportunitate de castig.
    Cautam urgent operatori pe internet. Castigurile sunt foarte motivante. Lucrati acasa la dvs, la calculator, in timpul liber.
    Asiguram instruire gratuita si de cea mai buna calitate, invatam totul impreuna! Se semneaza un contract in original, trimis prin posta. Trebuie sa aveti varsta de 18 ani si cunostinte minime de navigare pe internet. Pentru detalii, contactati-ne pe adresa de e-mail: activitatecompletonline@gmail.com

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger