AcasăȘTIRI EXTERNESfârșitul privilegiilor pentru europeni. Marea Britanie va impune o autorizație electronică de...

Sfârșitul privilegiilor pentru europeni. Marea Britanie va impune o autorizație electronică de călătorie

Guvernul de la Londra se pregătește să implementeze un sistem electronic de autorizare de călătorie (ETA) pentru accesul străinilor pe teritoriul britanic. Această măsură îi va viza în primul rând pe europenii care – până acum – au fost complet scutiți de orice demers prealabil pentru a intra în Marea Britanie. În limita a 180 de zile, orice ședere în țară era condiționată de prezentarea unui pașaport european.

Măsura a fost anunțată luni, de ministrul de Interne Priti Patel. Potrivit acesteia, călătorii vor fi „preselectați” prin intermediul formularului ETA. O tehnică care permite „identificarea (fiecărei persoane care se prezintă) la frontieră cu ajutorul celor mai noi tehnologii”.

Taxă, date personale, date biometrice

„În calitate de ministru de Interne, m-am concentrat pe recâștigarea controlului asupra sistemului nostru de imigrație prin noul meu plan privind imigrația”, a spus ea. În detaliu, această autorizație – similară cu procedura ESTA americană – va costa 18 lire sterline, adică aproximativ 21 de euro. Pentru a completa cererea, fiecare „candidat” va trebui să furnizeze o serie de date personale, precum și amprentele digitale. Toți călătorii internaționali sunt vizați de acest sistem.

O primă fază de testare este planificată pentru martie 2023 și va viza călătorii din Kuweit, Qatar, Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită, Oman și Bahrain. Sistemul va fi extins la călătorii din întreaga lume (inclusiv din Europa) până la sfârșitul anului 2023, scrie Le Point.

Oficial, autoritățile britanice resping o eventuală restricție de intrare pe teritoriul regastului. Potrivit declarațiilor oficiale, această autorizație de călătorie face parte dintr-un proces de digitalizare a frontierelor. „Trebuie să ne asigurăm că avem o frontieră a secolului XXI care să permită călătorilor să obțină o viză și să treacă ușor frontiera, menținând în același timp securitatea națională”, a declarat ministrul Priti Patel.

Potrivit Marii Britanii, care își propune să digitalizeze toate intrările la frontieră până în 2025, scopul este de a face intrarea în Regatul Unit mai ușoară și mai rapidă. Cu o ETA valabilă, călătorul nu va mai fi nevoit să prezinte pașaportul la sosirea la frontieră.

author avatar
Tudor Borcea
2.089 afisari

11 COMENTARII

  1. Dupa ce si-au umplut tara de paki si de muslim, ca nu mai poti intra in multe cartiere, acum vor viza si pasaport pentru EUROPENI. Niste jegosi.

  2. Pai si vice-versa…orice pasaport UK sa ceara viza ptr Europa….taxa de viza,documente,interviu.plus INTERZIS PE VIATA drogati,pedofili,LGBT,puscariasi,ONG-uri soros…etcetera

  3. Astia se duc de rapa cu orice zi care trece prin mana lor care semneaza aberatii si dupa super aberatia!! Ii ajunge din urma reversul medaliei!!

  4. Priti Patel(nume indian) ar trebui sa se gandeasca ca si reciproca e valabila.Hai sa vedem ce va zice UE fata de cetatenii UE.Ca de aia platim un aparat imens ! la Bruxelles.

  5. Britania se ridica. Autorizatia electronica se aplica tuturor europenilor inclusiv migrantilor somalezopakistanezi din UE via germania merkelita

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri