AcasăȘTIRI EXTERNESfârșitul banilor fizici.Monedele tradiționale, înlocuite în câțiva ani

Sfârșitul banilor fizici.Monedele tradiționale, înlocuite în câțiva ani

76% dintre liderii de business din întreaga lume estimează că activele digitale ar putea înlocui monedele tradiționale în 5-10 ani, potrivit celui mai recent studiu Deloitte Global Blockchain. 

Respondenții au susținut că activele digitale vor deveni importante pentru industriile pe care le reprezintă până în 2023. Mai mult, organizaţiile din domeniul serviciilor financiare ar putea fi nevoite să identifice noi modele de business, cum ar fi custodia de instrumente financiare (45%), noi canale de plată (42%) şi diversificarea investiţiilor/portofoliilor (41%).

De asemenea, analiza subliniază că serviciile financiare trebuie să accelereze procesele de modernizare a produselor şi de distribuţie a acestora pentru a contribui la creşterea economică, iar 73% dintre participanţii la studiu se tem că organizaţiile vor pierde avantajul competitiv dacă nu reuşesc să adopte tehnologii blockchain şi active digitale.

80% dintre respondenţi sunt optimişti cu privire la viitoarele oportunităţi de generare de venituri prin tehnologia blockchain, active digitale şi soluţii dedicate criptomonedelor.

În plus, studiul, realizat în rândul a aproximativ 1.300 de directori executivi din diferite industrii – servicii financiare, sectorul public şi guvernamental, tehnologie, media şi telecomunicaţii, sănătate – care activează în America, Europa, Asia şi Africa, evidenţiază faptul că utilizarea activelor digitale este o modalitate bună de a simplifica plăţile, un proces care în prezent este foarte fragmentat şi complex, 42% dintre respondenţi afirmând că noile opţiuni de plată vor juca un rol foarte important în domeniul activelor digitale din cadrul organizaţiilor lor.

author avatar
Radu Jacotă Redactor