AcasăȘTIRI EXTERNESerie neagră pentru rachetele hipersonice ale SUA. Al doilea test eșuat /...

Serie neagră pentru rachetele hipersonice ale SUA. Al doilea test eșuat / „Suntem în urma adversarilor”

Serie neagră pentru rachetele hipersonice ale SUA. Al doilea test eșuat / „Suntem în urma adversarilor”

Un test de zbor al unei rachete hipersonice, în Hawaii, s-a încheiat cu un eșec din cauza unei probleme care a avut loc după aprindere, a declarat Departamentul Apărării SUA, incidentul dând o nouă lovitură unui program care a suferit piedici și întârzieri.

Pentagonul nu a oferit mai multe detalii despre ceea ce s-a întâmplat în timpul testuluui de miercuri, 29 iunie. Doar că „o anomalie a apărut în urma aprinderii rachetei”, a declarat locotenent-comandorul Tim Gorman, purtător de cuvânt al Marinei. „Oficialii programului au inițiat o analiză pentru a determina cauza pentru a informa viitoarele teste”, a spus el.

Rusia și China, deja în avans

Încercarea a marcat cel de-al doilea zbor de testare nereușit al prototipului de armă cunoscut sub numele de Conventional Prompt Strike. În cadrul primului său test de zbor din octombrie a avut loc o defecțiune a boosterului, care a împiedicat racheta să părăsească rampa de lansare. Conventional Prompt Strike este prevăzută să fie instalată pe distrugătoarele din clasa Zumwalt și pe submarinele din clasa Virginia.

Există și o versiune terestră. Lockheed Martin Corp și Northrop Grumman Corp sunt principalii contractori.

Pentagonul este presat să implementeze sisteme hipersonice, deoarece rivali precum Rusia, China și Coreea de Nord avansează cu sisteme concepute pentru a evita interceptarea, zburând cu o viteză de peste cinci ori mai mare decât cea a sunetului și alunecând pe o traiectorie manevrabilă pentru a lansa focoase nucleare, scrie The Straits Times.

„Suntem în urma adversarilor noștri”

China investește masiv în armele hipersonice, punând pe orbită în iulie anul trecut o armă care a parcurs 40.000 km în mai mult de 100 de minute de zbor. În ianuarie, Coreea de Nord a efectuat două lansări separate de sisteme de rachete hipersonice care au parcurs câteva sute de kilometri. Rusia a debutat cu o rachetă hipersonică aer-sol în atacul său asupra Ucrainei.

Adversarii nu trebuie să îndeplinească standardele riguroase stabilite în cadrul sistemului american de achiziții de apărare sau să se confrunte cu controlul public în cazul întârzierilor și al eșecurilor. Ritmul mai lent al programelor hipersonice americane a provocat o serie de schimburi de replici aprinse atunci când secretarul Apărării, Lloyd Austin, a depus mărturie, în aprilie, în fața Comisiei pentru Servicii Armate a Camerei Reprezentanților. „Suntem în urma adversarilor noștri”, a declarat atunci reprezentantul republican Mike Turner din Ohio

 

author avatar
Tudor Borcea
843 afisari

5 COMENTARII

  1. MAI BORCEA ,IAR ESTI PLUTAS PE BISTRITA !, DACA AI AVEA HABAR MACAR DE VITEZA SUNETULUI SI CE INSEAMNA PROFILUL AERODINAMIC AL OBIECTELOR ZBURATOARE N-AI FI POSTAT BAZACONIA ACEEA !, NUMA RACHETA HIPERSONICA NU-I ACEEA.

  2. shaniqa si shlomo nu stiu fizica, iar aia care ar putea sti sunt ocupati sa isi caleaga culoarea fardurilor

  3. Bine acum si propaganda rusa …Nu cred ca prind asa viteze si nu se vede in Ucraina.
    Otan o sa strângă o multime de bani pt cercetarea unor arme atat de moderne incat sa faca diferente majore in caz de razboi.

    • În schimb crezi că waxul protejează și imunizează, așa-i?
      Și că perciunatul jeleu este patriot.

      • Lasa ca si-au vaxat aproape toata armata, la fel UK si altii, o sa vedem in anii viitori ce o s se mai intample, au vaxat cu pfizer si moderna, adica cu ce era mai rau

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger