AcasăȘTIRI EXTERNESerie neagră pentru Gardienii Revoluției din Iran. Ce au plănuit Israel și...

Serie neagră pentru Gardienii Revoluției din Iran. Ce au plănuit Israel și SUA

Serie neagră pentru Gardienii Revoluției din Iran. Ce au plănuit Israel și SUA

După moartea recentă a unui comandant și a unui membru al Forței Qods, unitatea de elită a Gardienilor Revoluției din Iran, doi membri ai Gardienilor au murit „în misiune”, potrivit agenției de presă Fars, care citează un comunicat al forței paramilitare iraniene. Amândoi erau specializați în domeniul aerospațial.

Doi profesioniști din domeniul aerospațial au murit în două incidente separate în timp ce se aflau într-o „misiune” în centrul Iranului, a anunțat luni presa locală.

Circumstanțele morții nu au fost dezvăluite

Ali Kamani, membru al diviziei aerospațiale a Gardienilor Revoluției , a murit „ca un martir în timpul unei misiuni în orașul Khomein” din provincia centrală Markazi, a relatat agenția de știri Fars, citând o declarație a Gardienilor Revoluției, scrie France 24.

Într-un alt incident petrecut duminică în provincia Semnan, la est de Teheran, Mohammad Abdous, specialist în domeniul aerospațial în vârstă de 33 de ani, a murit de asemenea în timp ce se afla într-o „misiune”, potrivit Fars.

Mohammad Abdous, a lucrat la programul de satelit al Republicii islamice, pe lângă dezvoltarea de UAV-uri și rachete balistice, ca parte a activității sale în forțele aeriene, scrie The Jerusalem Post. Agenția nu a oferit alte detalii și nu a precizat circumstanțele în care au murit cei doi.

O serie macabră de decese

Aceste noi decese fac parte dintr-o serie macabră care a lovit Gardienii Revoluției. În urmă cu două săptămâni, agenția oficială de presă Irna a anunțat că un comandant al Forței Qods, unitatea responsabilă cu operațiunile externe din cadrul Gardienilor, colonelul Ali Esmailzadeh, a murit „într-un accident la domiciliul său”.

Pe 22 mai, colonelul  Sayyad Khodai, în vârstă de 50 de ani, a fost împușcat mortal de doi motocicliști în timp ce se întorcea acasă în estul capitalei iraniene. El a fost lovit de cinci gloanțe, potrivit presei oficiale. Membru al Forței Qods, el era „cunoscut” în Siria, o țară aflată în război unde Iranul oferă ajutor militar regimului lui Bashar al-Assad, potrivit televiziunii de stat iraniene. Potrivit New York Times, un „oficial american din serviciile de informații” a declarat că Israel a spus SUA că se află în spatele uciderii lui Sayyad Khodai.

Membrii forței paramilitare iraniene i-au acuzat pe „sioniști” că se află în spatele crimelor și au promis răzbunare. În discursul oficial iranian, termenul „sioniști” se referă la israelieni, dar uneori și la țările și persoanele care susțin statul evreu.

author avatar
Tudor Borcea
293 afisari

1 COMENTARIU

  1. Iar Iranul se va razbuna crunt! Chiar daca vor reusi sa invadeze Iranul, SUA si Israelul vor plati scump aceasta aventura. Apoi va veni randul Iranului sa invadeze Israelul…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger