AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Lavrov, INCENDIAR la ieșirea de la negocieri! „Ucraina e...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Lavrov, INCENDIAR la ieșirea de la negocieri! „Ucraina e a noastră și noi vom decide ce vom face mai departe cu ea!”

Serghei Lavrov, declarații ȘOC: Ucraina este a noastră! (sursa foto: economica.net)

Războiul din Ucraina, ajuns la cea de-a doua săptămână, ține în continuare în tensiune o lume întreagă. 

După ce joi miniștrii de Externe Serghei Lavrov (Rusia) și Dmitro Kuleba (Ucraina) au discutat în Turcia, negocieri despre care s-a aflat că s-au încheiat fără progrese semnificative, au ajuns în atenție mai multe declarații venite din partea oficialului rus. Afirmații care, în mod evident, nu au fost trecute cu vederea.

„Ucraina este a noastră și noi vom decide ce vom face mai departe cu această țară. Președintele Putin a explicat foarte clar de ce a ales să pună în mișcare această operațiune specială. Știu că vă este interzis să scrieți așa ceva, dar veți citi și veți afla”, a susținut ministrul rus de Externe.

Lavrov: Vrem o Ucraină prietenoasă, o Ucraină demilitarizată

Nu sunt singurele declarații pe care le-ar fi făcut, în contextul negocierilor de joi, șeful Diplomației de la Moscova, cu referire la Ucraina, statul afectat, de peste două săptămâni, de război.

„Noi vrem o Ucraină prietenoasă, o Ucraină demilitarizată și o țară care să nu fie o amenințare la adresa Rusiei, o Ucraină în care rușii să nu fie persecutați, să nu li se respecte drepturile și să nu se poată vorbi limba rusă. Occidentul a venit în Ucraina și au impus stilul lor de viață și au întors oamenii împotriva Rusiei”, a mai declarat Lavrov.

Totodată, în contextul negocierilor cu ministrul ucrainean de Externe, Lavrov a susținut că Rusia nu a atacat Ucraina. „Nu intenționăm să atacăm alte țări, nici nu am atacat Ucraina”, a susținut Lavrov, citat de Interfax, întrebat dacă Federația Rusă intenționează să atace alte țări.

Kamala Harris urmează să ajungă în România

În tot acest timp, la București se fac ultimele pregătiri pentru sosirea vicepreședintelui american, Kamala Harris, care va ajunge în România pentru discuții cu Klaus Iohannis, întrevedere ce va avea loc vineri, 11 martie, la Cotroceni.

„Prezența Vicepreședintelui Kamala Harris în România reconfirmă soliditatea Parteneriatului Strategic bilateral și angajamentul ferm al Statelor Unite de a susține securitatea României și a aliaților NATO de pe Flancul Estic, reflectând, totodată, aprecierea Administrației americane pentru abordarea responsabilă și implicată a țării noastre în contextul amenințărilor actuale de securitate generate de agresiunea ilegală a Federației Ruse, precum și în gestionarea fluxurilor de refugiați de la granițe și acordarea de asistență umanitară”, s-a transmis, recent, într-un comunicat venit de la Administrația Prezidențială.

author avatar
Andrei Coman
1.127 afisari

9 COMENTARII

  1. Esti in cunostinta de cauza ,Romania nu mai e a romanilor demult.Cat priveste Rusia,locul unde si-au frant gatul de atatea ori puterile Europei ,fii mai rezervat.Nu confunda Rusia cu colonia in care vietuiesti ca o rama.

  2. Iaca vine și Cămila lu”Haris la colonia rumănica.Să vedem câți o pupă-n găoază.

  3. Pupatori de rusi sunteti intr-o grava eroaare. Putin a facut gresala vietii lui, devoaland cat de slab este organizata armata rusa iar pe de alta parte a contribuit la cresterea potentialului militar NATO in regiune. Putin a dorit ca Rusia sa devina o mare putere mondiala, care sa impuna ea politica lumii dar va deveni o mica putere regionala. Rusia va fi nefrecventabil pt. lumea civilizata, scoasa din diferitele organisme internationale,u foarte putine relatii economice si politice. Petrolul si gazul rusesc nu se vor mai cumpara gasindu-se alti furnizori , inclusiv diversificarea energiilor neconventionale. Economia Rusiei va fi in cadere libera iar banii pt. refacerea potentialului militar vor fi tot mai putini.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger