AcasăȘTIRI EXTERNESerghei Lavrov compară abordarea Occidentului față de Rusia cu „soluția finală” a...

Serghei Lavrov compară abordarea Occidentului față de Rusia cu „soluția finală” a lui Hitler

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat, miercuri, că Statele Unite au format o coaliție de țări europene pentru a rezolva „chestiunea rusă” în același mod în care Adolf Hitler a căutat o „soluție finală” pentru eliminarea evreilor din Europa.

 

Serghei Lavrov, care a provocat o furie internațională, anul trecut, cu remarci despre Hitler, a declarat că Washingtonul folosește aceeași tactică ca Napoleon și naziștii în încercarea de a subjuga Europa pentru a distruge Rusia.

„Soluția finală a probleme rusești”

Folosind Ucraina într-un război prin procură, a spus el, „ei duc un război împotriva țării noastre cu aceeași sarcină: «soluția finală» a problemei rusești”.

„La fel cum Hitler a vrut o «soluție finală» pentru problema evreiască, acum, dacă îi citiți pe politicienii occidentali ei spun clar că Rusia trebuie să sufere o înfrângere strategică”, a declarat șeful diplomației ruse, informează U.S.News.

„Soluția finală”” a fost proiectul Holocaustului lui Adolf Hitler, care a dus la uciderea sistematică a 6 milioane de evrei, precum și a membrilor altor minorități.

Lavrov a mai provocat indignare înainte vreme cu remarci despre Hitler. În mai anul trecut, el a spus că liderul nazist avea „sânge evreiesc”, atrăgând proteste furioase din partea Israelului.

„Măsuri” la granița cu Finlanda

Lavrov a mai declarat, tot miercuri, că Moscova va fi obligată să ia măsuri nespecificate la granița sa dacă Finlanda se va alătura alianței militare NATO. Finlanda și Suedia au solicitat să adere la Alianță și se află în prezent în negocieri avansate privind aderarea lor.

Lavrov a declarat că Finlanda a fost mult timp un model de relații prietenoase, dar și-a schimbat rapid retorica față de Moscova. Prin urmare, Rusia va trebui să ia „măsuri adecvate la granițele noastre”, dacă Finlanda, care are o graniță de 1.300 de kilometri cu Rusia, va deveni membră NATO.

author avatar
Tudor Borcea