AcasăȘTIRI EXTERNESerghei Lavrov a prezentat noua strategie a Rusiei la negocierile cu Ucraina....

Serghei Lavrov a prezentat noua strategie a Rusiei la negocierile cu Ucraina. Veştile sunt macabre!

Serghei LavrovSerghei Lavrov a prezentat noua strategie a Rusiei la negocierile cu Ucraina. Veştile sunt macabre!

Rusia nu va întrerupe operațiunea militară din Ucraina pentru următoarele runde de negocieri de pace, a declarat luni ministrul rus de externe Serghei Lavrov.

Oficialii ruși se plâng că negocierile de pace decurg foarte greu și spun Occidentul că le-ar „sabota” prin faptul că acuză Rusia de crime de război pe care Moscova le neagă consecvent.

Lavrov spune că „pacea” Ucrainei este inacceptabilă

Lavrov a reamintit că președintele Vladimir Putin a ordonat suspendarea acțiunilor militare în timpul primei runde de negocieri, încă la sfârșitul lunii februarie. De atunci, a continuat Lavrov, poziția Moscovei s-a schimbat.

Ministrul rus de Externe a acuzat Kievul că a prezentat Moscovei un proiect de acord de pace „inacceptabil”, care se abate de la acordurile pe care părțile le-au încheiat anterior.

Ucrainenii au catalogat comentariile lui Lavrov ca pe o tactică de subminare a Ucrainei sau de distragere a atenției de la acuzațiile de crime de război împotriva trupelor rusești.

De asemenea, în interviul difuzat astăzi, Lavrov a declarat că apelurile făcute șeful diplomației UE, Josep Borrell, pentru ca blocul să continue să înarmeze Kievul au marcat o „întoarcere foarte serioasă” în politica europeană.

author avatar
Andrei Ștefan
970 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger