AcasăȘTIRI EXTERNESerghei Lavrov a dat China de gol. A dezvăluit ce relaţii sunt...

Serghei Lavrov a dat China de gol. A dezvăluit ce relaţii sunt între Xi Jinping şi Vladimir Putin

Serghei LavrovSerghei Lavrov a dat China de gol. A dezvăluit ce relaţii sunt între Xi Jinping şi Vladimir Putin

Serghei Lavrov a spus, luni, că relaţiile dintre Rusia şi China sunt mai puternice ca niciodată, în contextul în care state occidentale încearcă să izoleze Moscova prin aplicarea unor sancţiuni fără precedent din cauza invaziei ruse în Ucraina.

Beijingul şi-a exprimat în repetate rânduri opoziţia faţă de sancţiuni. Cu toate acestea, China a insistat că va menţine schimburile economice şi comerciale normale cu Rusia şi a refuzat să condamne acţiunile Moscovei în Ucraina.

China se teme de sancţiunile Occidentului

Guvernul chinez se teme, însă, că sancţiunile impuse Rusiei vor afecta companiile chineze.

Altfel, Serghei Lavrov a mai zis că orice întâlnire imediată între cei doi pentru a face schimb de opinii ar fi contraproductivă, adăugând că discuțiile ar trebui, în schimb, să aibă loc atunci când Ucraina și Rusia sunt „aproape de a ajunge la un acord asupra problemelor cheie”.

Zelenski a cerut în repetate rânduri discuții față în față cu Putin în încercarea de a pune capăt războiului.

Delegațiile rusă și ucraineană se vor întâlni față în față în Turcia, pentru o nouă rundă de negocieri preconizată să dureze trei zile.

author avatar
Andrei Ștefan
996 afisari

2 COMENTARII

  1. Poate la chinezi le e putin frica, dar acuma invata de la rusi cum sa se descurce. Si ei au interesele lor care nu se aliniaza cu americanii.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger