AcasăȘTIRI EXTERNEAlianța Serbia-Rusia cutremură Balcanii și pune în gardă NATO! Ce s-a întâmplat...

Alianța Serbia-Rusia cutremură Balcanii și pune în gardă NATO! Ce s-a întâmplat la Belgrad și Moscova în weekend

Alianța Serbia-Rusia cutremură NATO. Europa riscă un nou război în Balcanii de Vest? / Solidaritate la Moscova și Belgrad, „de la frate la frate”

Mii de creștini ortodocși au mărșăluit duminică la Belgrad, împotriva unui important eveniment pro-LGBTQ, desi acesta a fost anulat. În paralel, la Moscova a fost organizat un mars de solidaritate cu poporul sârb, „de la frate la frate”.

Solidaritatea Moscovei cu Belgradul este de drum lung, începând prin prisma resentimentelor sârbești față de NATO, ca urmare a bombardamentelor Alianței din 1999.

La mai bine de două decenii distanță, majoritatea sârbilor denunță expansionismul NATO și politica internațională a SUA, dar și candidatura țării la UE.

Consolidarea „frăției” ruso-sârbe

Recentele tensiuni din Priștina au reaprins tensiunile din Balcanii de Vest, în timp ce voci mai pesimiste vorbesc chiar despre riscul unui nou război în zonă. Consolidarea „frăției” ruso-sârbă a căpătat o nouă dimensiune și după ce Serbia a semnat cu Rusia Memorandumul de aderare la Uniunea Economică Eurasiatică. Continuând cu denunțarea de către Belgrad a sancțiunilor occidentale împotriva Moscovei, în ceea ce sârbii numesc „o isterie anti-rusă”.

Mii de credincioși ortodocși au mărșăluit duminică seara la Belgrad pentru a avertiza împotriva posibilei organizări a Europride, în ciuda deciziei autorităților de a anula această mare adunare a comunității LGBTQ planificată pentru luna septembrie.

„Profanarea țării noastre, a bisericii și a familiei noastre”

Purtând icoane, cruci și steaguri religioase, demonstranții au mărșăluit prin centrul orașului, rugându-se și cântând, și s-au adunat în fața Catedralei Sfântul Sava.

Președintele sârb Aleksandar Vucic a anunțat sâmbătă că a decis, în urma consultării cu guvernul, că marșul, care face parte dintr-un important eveniment anual paneuropean, va fi „amânat sau anulat”.

El a explicat că nu este posibil să „gestioneze totul”, în condițiile în care Serbia se confruntă cu o „criză dificilă” în Kosovo, fostă provincie sârbă care și-a declarat independența în 2008, niciodată recunoscută de Belgrad.

Dar Marko Mihailovic, unul dintre coordonatorii Europride, programat să aibă loc la Belgrad între 12 și 18 septembrie, a declarat: „Marșul va avea loc așa cum a fost planificat pe 17 septembrie”, informează BFM TV.

Vorbind în fața mulțimii, duminică, episcopul Nikanor al Bisericii Ortodoxe Sârbe a salutat decizia de a anula ceea ce el a numit „o profanare a țării noastre, a bisericii noastre și a familiei noastre”.

Episcopul a declarat, potrivit imaginilor difuzate de site-ul de știri Glas Javnosti, că credincioșii sunt gata să iasă din nou în stradă pentru a „sta în fața celor care intenționează să distrugă valorile Serbiei”.

Primele două marșuri Pride din Belgrad, în 2001 și 2010, au fost marcate de violențe. Marșul a avut loc în mod regulat din 2014, dar cu o prezență mare a poliției.

Miting de solidaritate cu Serbia la Moscova

În paralel, la Moscova a fost organizat un miting auto în sprijinul Serbiei, după ce un convoi de aproximativ 100 de mașini cu steaguri ale Rusiei și Serbiei a pornit de pe autostrada Kaluga.

Potrivit organizatorilor, „țările noastre ar trebui să se sprijine reciproc, mai ales acum, când presiunea din partea Occidentului este atât de mare”.

Se pare că aceasta este una dintre cele mai notabile acțiuni ale Federației Ruse în sprijinul Serbiei din 1999 încoace. În cadrul mitingului a avut loc o sesiune de comunicare video cu Belgradul, în timpul protestelor anti Europride

 

author avatar
Tudor Borcea
1.163 afisari

11 COMENTARII

  1. O LUME CONDUSA DE OAMENI BOLNAVI !,ESTE O LUME PE CALE DE DISPARITIE .
    VOI AMERICANII N-ATI INVATAT NIMIC DUPA 70 DE ANI DE RAZBOAIE PROVOCATE :Vietnam ,Irak-Iran,Irak ,Libia,Afganistan,Serbia ,Siria si Ucraina !.
    Rusii de 300 de ani isi doreau sa stapaneasca strimtorile Bosfor si Dardanele ,voi ati provocat distrugerea Siriei si astfel l-ati adus pe PUTIN SI RUSIA LA TARUS IN MEDITERANA !
    Voi americanii ati fugit dupa castig si ati vandut tehnologii chinezilor !,iar China de azi va sufla in ceafa !.
    Voi americanii ati bombardat Serbia fara mandat ONU !,si vreti O SERBIE ALIATA CU VOI ??, asa ati creat a doua baza ruseasca in mijlocul Europei ,i-ati adus pe rusi la 300 km de Aviano !.
    Vezi Turcia tara NATO la brat cu RUSIA !!, TOATE ASTE NU VA SPUN NIMIC ??,SUNT PROSTIILE VOASTRE !!,CAND VA TREZITI ?.
    RUSIA este in granita cu fosta Ucraina !,VOI SUNTETI LA MII DE Km !,LOGISTICA VOASTRA E PUTREDA !.
    VETI PIERDE IAR LA FEL CA IN RAZBOAIELE PURTATE DUPA 45 .

    • Am scris ca au fost buni yugoslavii la eliberarea Europei,iar acum sunt pedepsiti.Care e explicatia ca negrul e alb si viceversa?Se vede clar catolicii sunt in dusmanie cu crestinii ortodocsi…asta e adevarul.Vaticanul e folosit de interese oculte

      • Acelasi BinLaden care antrena teroristii in Afghanistan a fost adus sa creeze conflicte in Yugoslavia…mult inainte de 11sept2001,chiar in 1993-1994
        Adica razboiul a fost artificial creat de serviciile secrete (CIA in special)iar prostovanul de Milosevici a cazut in capcana lor
        Sarbii se bazau pe rusi dar BorisEltin era sub controlul CIA la comanda lui MadeleineAlbright.Totul a fost intriga politico-economica

        • Chiar si Putin a fost crescut de serviciile CIA-KGB si pregatit in Berlinul de Est,era de origine tot evreu(mama lui Putin se chema Maria Shlomova).Dupa ce a ajuns in varf Putin a devenit nationalist si a „tradat” pe globalistii lui Soros care aveau afaceri cu oligarhii rusi

          • In final se vede clar de tot ca politica externa americana a fost conduse de mafiotii globalisti Soros

  2. SilverFox ., ai tu dovezi privnd intentiile mafiotilor globalisti Soros, dupa cum te exprimi ? Ai imaginatie debordanta insa de fapt manipulezi la comanda sau din motive personale , sperand sa gasesti idioti utili. Ai incercat si la Cotidianul care este de aceiasi factura cu National ? Desigur ca poti gasi sustinatori dintre ratatii post-1989, cu putina educatie , anti-occidentali , care regreta regimul comunist cand indiferent de pregatire nu te dadea afara si aveai eventual si o locuinta cu chirie infirma, pt. ca toti trebuia sa fim egali , nu-i asa ?

    • Tu esti orb surd si mut?nu ai auzit de scandalul de pedofilie cu GhislaineMaxwell si JeffreyEpstein?toti politicienii erau santajati de Soros&Maxwell..mai citeste ca nu strica

    • Bai Radu ia vezi ca acuma in occident se angajeaza mai mult cei fara pregatire. Daca ai pregatire si mai ales daca esti alb e tot mai greu sa te angajezi. Inclusiv la scoala cerintele scad ca sa poata trece clasa toti. Pentru ca toti trebuie sa fie egali. Comunismul nu a murit niciodata acuma revine in forta

    • Domnule Radu Dan Mihailescu, daca Silver Fox este prost informat, ia spune matale adevarul, asa cum e el si ne perverteste si pe noi la ideologia sorosista care te-a spalat la creier.
      Vezi ca te-ai expus cam mult si la ignoranta si orbirea dumitale esti tare vulnerabil ca sa nu spun altfel …
      Intram in criza si cei ca dumneata vor suferi cel mai mult, caci orbiti de occident nu v-ati luat nici o masura de precautiune.
      Veti suferi caci ignoranta costa.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger