AcasăȘTIRI EXTERNESerbia provoacă NATO: „Nimeni nu ne va mai ataca vreodată!” / exerciții...

Serbia provoacă NATO: „Nimeni nu ne va mai ataca vreodată!” / exerciții militare majore. Rachetele primite din China, desfășurate! – VIDEO

Serbia, exerciții militare majore. Rachetele primite din China au fost desfășurate / „Nimeni nu ne va mai ataca vreodată”

Serbia provoacă Occidentul și în special NATO, alianța militară care a bombardat țara în anii ’90. „Nimeni nu ne va mai ataca vreodată!”, susțin sârbii, conștienți că legătura apropiată cu Rusia reprezintă și un garant al securității naționale.

Forțele armate sârbe au desfășurat un exercițiu militar major, Shield 2022, care a avut loc pe Aeroportul militar „Colonel – Pilot Milenko Pavlovic”.

În timpul exercițiului, alături de conducerea sârbă, a apărut și liderul sârbilor bosniaci și binecunoscutul separatist Milorad Dodik, care s-a alăturat președintelui sârb Aleksandar Vucic în timpul exercițiilor. Dodik este acum la conducerea tripartită a Bosniei și Herțegovinei.

Cea mai mare livrare de armament chinez în Europa

Un astfel de eveniment are loc pe fondul unor tensiuni masive, deși ignorate de publicul obișnuit și de mass-media, în Bosnia și în Balcanii de Vest în ansamblu.

Sâmbătă, Serbia a expus public un sistem de rachete antiaeriene recent livrat de China, ceea ce a stârnit îngrijorări în Occident și în rândul unor vecini din Balcani.

Sistemul sofisticat sol-aer HQ-22 a fost livrat luna trecută de o duzină de avioane de transport Y-20 ale forțelor aeriene chineze, în ceea ce s-a considerat a fi cea mai mare livrare de armament chinezesc în Europa din istorie.

Mai mult, Serbia s-a înarmat și cu arme rusești, inclusiv tancuri de luptă T-72, avioane de luptă MiG-29, elicoptere de atac Mi-35 și drone.

„Sunt mândru de Serbia noastră, pentru că am fost aici și în 2013, la primul spectacol aerian. Nu aveam nimic de ridicat în aer, nu aveam nicio apărare aeriană de arătat, nici alte mijloace, dar astăzi sunt mândru. Aș dori să îi felicit pe toți pentru un exercițiu superb executat”, a declarat Vucic.

Milorad Dodik: „Factor de descurajare”

„Aceasta este o dovadă practică a modului care au progresat echiparea și pregătirea de luptă a forțelor armate sârbe. Astăzi, avem un nou progres incomensurabil, care arată că forțele armate sârbe sunt capabile să se apere cu succes poporul nostru și Serbia și, prin demonstrarea unei astfel de pregătiri, arată că pot fi un factor de descurajare împotriva gândului că Serbia poate fi din nou ținta unor atacuri, așa cum a fost odată”, a declarat Milorad Dodik.

„Acesta este cu adevărat un lucru care umple inimile sârbilor de mândrie, indiferent unde trăiesc”

„Îi mulțumesc președintelui Vucic, îi mulțumesc ministrului Apărării, șefului Statului Major General și tuturor celor implicați în această demonstrație. Acesta este cu adevărat un lucru care umple inimile sârbilor de mândrie, indiferent unde trăiesc. Acest lucru este urmărit îndeaproape în Republica Srpska și suntem foarte mândri de succesul prezentat aici”, a adăugat el.

author avatar
Tudor Borcea
1.055 afisari

12 COMENTARII

  1. Asta înseamnă să ai conducători patrioți, care sa tina la țară di popor, nu cozi de topor antiromânești trădătoare

    • romania este o mema masonica, logic si normal trebuia sa ai 3 tari cel putin independente si cel mult intr-o uniune economica valahia , moldavia si transilvania in granitele lor istorice adica inclusiv ce-i pe la vecinii razboinici si antiromani. da’ daca gena-i slaba , ce sa faci nenicule? ideal si cu o religie ceva mai performanta respectiv civilizata da’ chiar si-asa ce sa-i faci daca, iarasi, gena-i slaba?

  2. Sarbii au aflat pe propria piele, ce inseamna interesele vestului. Desi ani de zile au fost singurii dusmani (pe fata) ai rusilor, uite ca s-au descurcat, isi vad de interese si nu pupa dosuri la greu.

  3. Sirbii trebuie sa faca la ei in Serbia baze nucleare din China si Rusia sa fie sigura ca Diavolul drogat si pedofil NATO nu i ataca din nou

    • taci in mm de troll rus. du-te si stai la sarbi sau la phootin daca vrei sa te phoota comunistii

    • n-avem si noi pe la ei p’acolo o tzara de banat, o craina cazanelor, un timoc ceva? zic nu dau cu bata de baseball din aluminiu de viteza mare

  4. pentru ” Nimeni nu ne va mai ataca vreodată! ”
    trebuie sa ai f.f.f. multe nucleare;
    vezi „optiunea Samson”.

  5. La ce prosti is sarbii sa nu decada lumea asa cum au facut acum 100 de ani ce a dus la al 2lea razboi apoi iar mai apoi la descoperirea bombei atomice din ura din cauza ceasornicarului ratat jidan. Toate din cauza lor.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger